Under onsdagskvällen gästade Lekterapin ifrån Södra Älvsborgs Sjukhus Borås Arena. Våra små hjältar fick åka spelarbuss, bära matchtröja och ta emot spelarna inne på planen som matchens flaggbärare. Ifrån IF Elfsborgs sida vill vi tacka för den energi och stöd ni bidrog med när vi bärgade tre viktig poäng mot Örebro SK.

 

Vid 17.45 rullade den gulsvarta Elfsborgsbussen in på bussparkeringen framför Södra Älsvborgs Sjukhus. Dagens uppdrag, att hämta 20 barn och deras föräldrer för att köra ner till Borås Arena.  Innan resan inleddes fick alla barn en första gåva i form av årets matchtröja i barnmodell. Väl på Borås Arena kom spelarna Jon Jönsson och Jesper Manns för att ta emot bussen, de bjöd på en pratstund och hav autografer till alla som ville ha. Innan inmarsch fick barnen ifrån Lekterapin gå in på planen och i mittcirkeln välkomna lagen med gula flaggor och välförtjänta applåder ifrån publiken.

Anna Eklund ifrån Lekterapin berättar om vad kvällen betydde för barnen som fick uppleva Elfsborgsmatchen.
– Vi har fått en otroligt fin respons ifrån alla barn och föräldrar som var med under kvällen. För de barn som är sjuka och deras familjer blir det lätt en vardag där det tar mycket energi att arrangera saker för hela familjen, som ett matchbesök. Därför är vi så glada för hela upplägget där IF Elfsborg kom och hämtade med spelarbussen vid sjukhuset och sen hela upplevelsen på arenan. Barnen fick känna sig uppskattade och framförallt som en del av Elfsborg för en dag. Inför matchen hade vi tränat in sånger och hade med en trumma för att vara med och heja fram laget till seger, det var en fantastisk känsla när spelarna kom fram till familjeläktaren och tackade oss efter matchen. Många av barnen har under de senaste åren byggt upp en relation med flera av spelarna och gladdes verkligen över segern!

– På lekterapin fokuserar vi alltid på att lyfta det friska i barnens tillvaro. Det är otroligt viktigt att skapa tillfällen när de barn som är sjuka och deras familjer kan glömma sin sjukdom och bara fokusera på något annat för en stund. Hela upplevelsen i onsdags är vi otroligt tacksamma för, barnen fick verkligen känna sig speciella!

IF Elfsborg vill rikta ett stort tack till Sohlbergs buss som ställde upp med spelarbussen och till Lamina system AB som stöttade med årets matchtröja till alla barn som var med.  Läs mer om IF Elfsborgs arbete i samhället – Vi Tillsammans.