På Valborgsmässoafton spelades det U21-fotboll på Borås Arena när Kalmar FF kom på besök. 

Redan klockan 13:00 blåstes matchen igång i U21 Allsvenskan Södra där IF Elfsborg tog emot Kalmar FF på Valborgsmässoafton, detta då Kalmar FF spelat Allsvensk match i Örebro under gårdagen och skickade några spelare direkt till Borås efter matchen. Elfsborg spelade senast i U21 Allsvenskan i början av april där laget spelade 0–0 mot BK Häcken i en bra U21-match med många A-lagsspelare från båda lagen.

U-truppen var för dagen förstärkt av Jon Jönsson, Jesper Manns, Jesper Karlsson och Tim Rönning från A-laget, men även Kalmar hade A-lagsspelare i form av bland annat Viktor Noring, Filip Sachpekidis och Måns Söderqvist. Elfsborg tog tag bra i spelet och genomförde en fin första halvlek som bjöd på två riktiga klassmål. Först tog Kalmar ledningen när Nils Fröling vek in och dunkade in 0–1 i bortre krysset efter tio minuter. En kvart senare var det dags för Elfsborgs respons när Deniz Hümmet sköt in en vacker frispark, ribba in, bakom Viktor Noring i Kalmar-målet.

Elfsborg skapade bra med chanser i första halvlek och en bit in i andra, men framåt slutet blev laget lite trötta. Några felbeslut och när tanke och handling inte gick ihop kunde straffat, men matchen slutade 1–1 vilket var tämligen rättvist.
– Det är en bra match mellan två bra lag där jag är väldigt nöjd med vår prestation. Vi har ett övertag i första halvek, blir lite trötta i slutet av andra men redde ut det, säger tränare Tobias Linderoth.

Tre matcher återstår

Gulsvart har nu 2 poäng inspelade när det återstår tre matcher. Laget måste nu börja ta fler poäng för att kunna ta sig uppåt i tabellen och vara med i höstserien och slåss om SM-finalplats.
– Vi har spelat ett ganska ungt U21-lag och killarna har gjort det väldigt bra. Tycker det är lite orättvis poängskörd sett till våra prestationer där vi med lite flyt hade vunnit matcherna. I dag skapar vi också tillräckligt med chanser i första halvlek för att vinna. Många dubblar just nu i U19 Allsvenskan och U21 och gör det väldigt bra, det är också en lärdom att kunna spela två matcher i veckan samtidigt som vi tränare måste balansera så de får tillräckligt med återhämtning. Men nu ska vi till en tuff bortamatch mot Halmstad i U21 nästa gång och får fokusera på en ny bra prestation där, avslutar Linderoth.

IF Elfsborg – Kalmar FF 1–1 (1–1)

Mål: 0–1 Nils Fröling 10′, 1–1 Deniz Hümmet 25′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Jesper Manns, 4. Filip Schyberg, 5. Oliver Zandén, 6. Jon Jönsson (K), 7. Deniz Hümmet, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Jesper Karlsson, 13. Eduart Iljazi, 14. Joakim Engström, 16. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 3. Johannes Vedin, 8. Tim Stålheden, 9. Jack Cooper Love, 12. Noah Söderberg, 15. Prince Isaac Kouame, 17. Nattnael Zerai