I samband med matchen mot Örebro SK bjöd IF Elfsborg tillsammans med det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås ett 80-tal ungdomar och unga vuxna på matchbesök. Före matchen fick gruppen lyssna på Per Frick och se matchen ihop, ett sätt att stärka den verksamhet där de bidrar till tryggare stadsdelar i Borås.

Gruppen med eldsjälar i AB Bostäders regi kommer företrädesvis ifrån stadsdelarna Hässleholmen, Hulta och Norrby. Syftet är att knyta ambassadörer till sig för att de i sin tur ska bidra till en tryggare miljö i de områden där AB Bostäder har många hyresgäster. Vid sidan av enklare arbetsinsatser vill AB Bostäder stärka gruppen med andra aktiteter så att de unga eldsjälarna i sin tur kan få kontakter på andra områden och stärkas i att bli förebilder för de ännu yngre. Intresset för fotbollen är självklart en gemensam nämnare för många av deltagarna i projektet.

Matchbesöket mot Örebo SK innebar att den stora gruppen fick ta plats på Ryavallens gamla läktare för att lyssna på Per Frick innan match. Per berättade om sin resa som ung spelare när han först kom till juniorverksamheten inom IF Elfsborg, vidare til A-laget och sedemera landslagsdebut. Efter föredrag och frågestund fick hela gruppen se segermatchen mot Örebro SK tillsammans på långsidan.

Vedad Aganovic är projektledare för Framtid Tillsammans och arbetar dagligen med IF Elfsborgs verksamhet i samhället
–   AB Bostäder är sedan många år tillbaka en viktig samarbetspartner till IF Elfsborg och Vi Tillsammans. Vi samverkar inom en rad olika områden för att vara med och bidra till ett tryggare Borås. IF Elfsborg finns dagligen på fem stadsdelar  i Borås genom Framtid Tillsammans, och då främst inom skolan och på fritidsgårdarna där vi når många barn och ungdomar.

– Vi vet om hur viktigt det är att unga, speciellt på de mer utsatta stadsdelarna, tidigt får rätt förutsättningar och förebilder för att kuna göra kloka val i livet. Föreningslivet är tillsammans med skolan, bostadsbolag och andra aktörer en av pusselbitarna för skapa trygga och trevliga bostadsområden. Vi försöker alltid att vara representerade på områdesdagar, skolbesök, turneringar och andra tillfällen där vi kan använda IF Elfsborgs varumärke och spelare som förebilder. Det ingår även i vår strategi att bjuda in ungdomar ifrån hela staden och låta Borås Arena vara en mötesplats för alla.

AB Bostäder är Borås största kommunala bostadsföretag och samtidigt ett av de äldsta i landet. Bolaget, som ägs av Borås Stad, har som uppgift att tillhandahålla ett rikt och varierat utbud av lägenheter i alla stadsdelar. Bolagets vision är att erbjuda det bästa boendet för boråsarna. Det bästa boendet för dig. Läs mer om AB Bostäder.