Elfsborg fortsätter att gå starkt i U16 Nationell Serie efter en stabil seger med 2–0.

För IF Elfsborgs trupp i U16 Nationell Grupp har det varit en riktigt bra start på säsongen. Inför matchen mot FBK Karlstad hade laget tre vinster, en oavgjord och en förlorad match. Bortalaget FBK Karlstad hade ungefär samma facit och hade med en match mer spelad två poäng fler än Elfsborg. Nu hade laget en chans att gå om.

Den chansen skulle också laget ta på ett bra sätt. Elfsborg kom ut bra i matchen, tog tag i spelet och lyckades även göra mål redan efter nio minuters spel genom Cabdimudalib Farah. Spelmässigt var det också hemmalaget som hade bra grepp och kontroll i matchen. När sedan Karlstad i slutskedet försökte lyfta för att kvittera kunde istället Elfsborg sätta det avgörande målet. Adrian Hugg satte dit 2–0 med tio minuter kvar att spela och därmed en ny härlig trepoängare för Elfsborg.

Härnäst väntar BK Häcken den 21 maj klockan 19.00 på Gothia Park i Göteborg.

 

IF Elfsborg – FBK Karlstad 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 Cabdimudalib Farah 9′, 2–0 Adrian Hugg 80′
Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Yamin Souayeh, 3. Max Sandberg, 4. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Isaac Antonsson, 7. Mohamed Adam, 8. Cabdimudalib Farah, 9. Adrian Hugg, 10. Said Ali, 11. Edon Goq
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 12. Andrés Lindberg, 13. Rasmus Nordin, 14. Arian Sawsani, 15. Milton Gullberg