Under tisdagen var det dags för den sjätte omgången av U21-Allsvenskan Södra. IF Elfsborg tog i solskenet emot IFK Göteborg på Borås Arena.

IF Elfsborg höll inledningsvis i taktpinnen och skapade de flesta heta chanserna. Inte minst när Anton Thorsson träffade ribban efter ett fint anfall. Ett par minuter senare kom IF Elfsborgs ledningsmål – Jesper Karlsson, på en säker straff. 1-0 stod sig till halvlek.

Publiken fick se en jämn tillställning i den andra halvleken. IFK Göteborg kunde, efter en handssituation, tidigt kvittera genom matchens andra straffspark. IF Elfsborg revanscherade sig dock direkt och kunde genom Stefan Ishizaki ta tillbaka ledningen efter ett fint skott från straffområdet.

Matchen slutade 2-1.

-Vi startar matchen väldigt bra. Vi får ett tidigt tryck och har mycket bollinnehav på deras planhalva och lyckas också skapa lite halvchanser. Sedan kom ett fullt rättvist mål på straff. Efter målet tycker jag att vi blir lite för passiva och då framförallt i vårat försvarsspel. Vi gör inte riktigt det vi ska göra och det gör att IFK kommer in något i matchen, säger tränare Tobias Linderoth.

-I den andra halvleken får vi en bra start. Deras mål kommer till på en straff efter en tillfällighet. Vi har annars stor kontroll på den andra halvleken, förutom att vi blir lite trötta och något låga i slutet av den andra halvleken. Över 90 minuter gör vi en bra match och det är många som gör bra prestationer, säger Linderoth efter matchen.

IF Elfsborg – IFK Göteborg 2–1 (1–0)

Truppen:

Jesper Manns, Tim Stålheden, Filip Schyberg, Oliver Zandén, Anton Thorsson, Joakim Engström, Jesper Karlsson, Per Frick, Stefan Ishizaki, Marokhy Ndione, Tim Rönning, Prince Isaac Kouame, Jesper Sandberg Hesselgren, Kevin Holmén, Eduart Iljazi, Joel Wiktorsson, Gustav Broman, Camil Altun.