Våravslutningen hemma mot BK Häcken går under namnet #GulArena. Målsättingen är  en välfylld gul arena när IFE bjuder in mängder med skolungdomar och deras familjer till Borås Arena. Med en dryg vecka kvar märks det på förköpssiffrorna att snacket om matchen har kommit igång. IF Elfsborgs Eric Sjölin berättar mer om satsningen. 

Vad innebär satsningen på en #GulArena?
– Guliganerna har under de senaste åren arbetat med en attitydsförändring där man velat få fler Elfsborgare att klä sig gult på matcherna. Det arbetet ha snappats upp när vi samlats med Elfsborg, Umbro och Intersport. Under 2019 har vi valt att storsatsa, tillsammans med supportrarna, på bland annat försäljning av årets matchtröja för att fler på alla läktare ska klä sig gult.  Matchen mot BK Häcken, en försommareftermiddag, är ur många aspekter perfekt för att göra den där riktiga satsningen där vi vill få alla läktarsektioner att enas i att färga arenan gul. Atmosfären på arenan är en otroligt viktig aspekt för att locka publik och framtida Elfsborgssupportrar.

Inför matchen satsar IFE på att nå ut brett med erbjudanden till skolorna i Borås. Hur ser det arbetet ut?
– Vi är sedan många år med och arrangerar skolturneringarna Bra Kompis Klassfotboll och Pinocchio Cup för låg- och mellanstadieelver. Genom de båda turneringarna når vi över 3000 elever som får värdebevis och möjlighet att gå på matchen mot BK Häcken. Värdebeviset funkar som så att barnet som spelar får hämta ut en gratisbiljett och föräldrar/syskon kan köpa till biljetter för halva priset.  På så vis får vi en merförsäljning på utdelade värdebevis och en hel familj kan gå på match till kanonpris.  Målsättningen är att skapa vår störsa barnklack någonsin på Knallelandsläktaren med över 1000 barn.

Samtidigt vänder vi oss också med ett erbjudande till högstadie- och gymnasieelever som vi kan nå. De kan köpa rabbatterade biljetter för att förstärka klacken på Elfsborgsläktaren. Under arenakampen 27 maj är vi på plats och säljer biljetter för 50 kr när de flesta av Borås gymnasieskolor  samlas på Borås Arena. Vi satsar på två välfyllda gula klackar den här matchen!

Hur kan jag som Elfsborgare hjälpa till?
– En viktig del av vårt arbete med publikrekryterng är att involvera ännu fler Elfsborgare som ambassadörer för att locka publik till Borås Arena. Många människor, som gör flera små insatser, gör stor skillnad i längden. Några exmpel på vad du som supporter kan bidra med.

1. Köp dina biljetter i förköp, folk drar som vanligt folk. Vet du om att du ska gå på matchen, köp dina biljetter i god tid. Länk till biljettsidan.
2. Anmäl att du kommer i vårt matchevent på facebook och bjud in dina vänner. Några minuters arbete gör skillnad. Länk till eventet på facebook.
3. Hjälp oss att sätta upp affischer inför matchen på din arbetsplats eller skola. Du kan antingen hämta affischer på IF Elfsborgs kansli eller skriva ut själv på skrivare. Se länkad PDF för utskrift.
4. Sprid bildmaterial, som bilden ovan, om #GulArena i dina sociala medier.