Åtta matcher in i serien hade Elfsborg inte förlorat ännu – och laget hade heller inga planer på att få den sviten bruten. 

Det är alltid en tuff match att åka till Halmstad och match mot HBK, något som Elfsborg hade med sig inför bortamatchen i U19 Allsvenskan Södra på fredagskvällen. Elfsborg åkte ner med ett imponerande facit där de var obesegrade i år efter åtta matcher då laget radade upp sex raka segrar, och därefter två oavgjorda matcher. Nu ville Elfsborg upp på vinstspåret igen.

Elfsborg fick också en bra start i matchen och tog tag i densamma trots att laget var på bortaplan. Spelmässigt stämde mycket och till slut gav det också resultat när Prince Isaac Kouame gjorde 1–0 i 35′ minuten. Ledningen till trots och med ett spelmässigt övertag lyckades ändå Halmstad kvittera på slutet av den första halvleken.

När killarna gick ut efter pausvilan ville laget visa upp en fin fotboll och den klass som finns i laget, vilket också resulterade i två snabba mål. Först kunde Noah Söderberg sätta en säker straff i den 49′ minuten innan han sju minuter senare gjorde matchens sista mål till 3–1. Elfsborg med tre poäng och upp i serieledning igen, en poäng före Kalmar FF.

Nästa match är på hemmaplan mot Mjällby AIF den 31 maj klockan 13.00 på Borås Arena.

Halmstads BK – IF Elfsborg 1–3 (1–1)
Mål: 0–1 Prince Isaac Kouame 35′, 1–1 45′, 1–2 Noah Söderberg 49′ (straff), 1–3 Noah Söderberg 56′
Startelva: 30. Camil Altun  (mv),  2. Makwan Sawsani, 3. Johannes Vedin, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 10. Jack Cooper Love, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 5. Oliver Zandén, 9. Aleksandar Ceganjac, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 20. Nattnael Zerai