Från att i princip helt sakna målchanser small det till rejält under slutskedet av söndagskvällens möte mellan Kalmar FF och IF Elfsborg. Under tre minuter satte lagen varsitt mål, och matchen slutade inte helt orättvist 1–1. Simon Strand var den som kvitterade för IFE.

Elfsborgs absolut hetaste chans i den första halvleken kom till redan i matchens sjätte minut. Jonathan Levi hittade ut med en lång, öppnande passning till en löpande Simon Strand på vänsterkanten. Strand avancerade framåt, tittade upp och hittade in snett inåt bakåt till Pawel Cibicki. Den senare, som då kommit till ett fint avslutsläge, fick dessvärre inte önskad träff.

Det var också en av få chanser totalt sett för båda lagen i den första halveken. När dryga kvarten var spelad blev det ett uppehåll under några minuter efter en ihopnickning, och Robert Gojani tvingades utgå till följd av den oturliga kollisionen. Efter avbrottet i matchen handlade det snarare om ett rejält ställningskrig, där tuffa dueller och fasta situationer präglade resterande del av den första halvleken.

Inte heller gav starten av den andra halvleken några indikationer på att det skulle bli en målrik tillställning den här söndagskvällen. Istället var det fortsatt fyllt av duellspel och mycket vilja.

Per Frick gjorde efterlängtad comeback på planen när han i den 55:e minuten ersatte Deniz Hümmet.

Det var inte förrän i slutet av den här matchen som det började öppna upp sig. Hemmalaget Kalmar FF var laget som skulle få in ledningsmålet i den 79:e minuten via ett självmål i Elfsborg. Men besvikelsen i IFE efter det snöpliga baklängesmålet skulle dock bli kortvarig. Det såg Simon Strand till.

I det efterföljande anfallet serverade Samuel Holmén en passning från straffområdet bakåt till Strand som laddade just utanför. Vänsterbacken gick på skott – som gick in perfekt vid målvaktens högra stolpe.

Från att ha i princip helt saknat målchanser gick det här mötet mellan lagen, som också historiskt varit målsnåla, till att under några minuter bjuda på två snabba mål.

Några fler mål blev det dock inte – utan de båda lagen fick dela på den här poängen denna söndagskväll i Kalmar.

Simon Strand i den efterföljande C More-intervjun:

– Det är en svårspelad match och det är mycket fram och tillbaka. Planen släpper lite och vi får inte riktigt till vårt spel idag. Bollen glider ifrån oss när vi försöker spela bakom deras backlinje.

Matchen bjöd som sagt inte på alltför många heta målchanser, men på slutet öppnade det upp sig.

– Det är tungt att springa och tröttheten kommer in till slut och det blir jobbigt på slutet.

På frågan om han är nöjd med en poäng:

– Vi kom hit med inställningen att ta tre poäng, så på ett sätt är man besviken. Men om man summerar det hela är vi nog nöjda med 1–1 i och med att de fick in ett sent ledningsmål, säger Strand som nu ser fram emot den sista allsvenska matchen innan sommaruppehållet tar vid:

– Nu är det bara att tuta och köra.

Härnäst väntar BK Häcken på Borås Arena söndag 2 juni.

Kalmar FF–IF Elfsborg 1–1 (0–0)

Målen: 1–0 självmål (79), 1–1 Simon Strand (82)

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Frederik Holst, Stian Gregersen, Gustav Henriksson, Simon Strand–Jonathan Levi, Robert Gojani (17), Simon Olsson (77), Stefan Ishizaki, Pawel Cibicki–Deniz Hümmet (55)

Ersättare: Tim Rönning, Jon Jönsson (77), Jesper Manns, Samuel Holmén (17), Simon Lundevall, Jesper Karlsson, Per Frick (55)

Varningar, IFE: Pawel Cibicki (60), Per Frick (66), Stefan Ishizaki (78)