Elfsborg visade klass när Mjällby besegrades med hela 5–1 i U19 Allsvenskan Södra.

Det var dags för den fjärde sista matchen i U19 Allsvenskan Södra Vår när Mjällby kom till Borås Arena denna soliga fredag. Elfsborg kom närmst från en härligt bortaseger mot Halmstads BK samtidigt som Mjällby föll mot Malmö FF på hemmaplan. Dock var Mjällby inför matchen obesegrade på bortaplan och Elfsborg obesegrade på hemmaplan – en tuff drabbning att vänta med andra ord. Elfsborg kunde också vid seger åter gå upp i serieledning.

Den chansen skulle inte Elfsborg låta går förbi. Hemmalaget kom ut stenhårt och ersättarna han knappt sätta sig på bänken innan det small direkt. Redan i den andra minuter gav Noah Söderberg Elfsborg ledningen och två minuter senare lyckades man utöka den på ett mål som noterades som självmål. Drömstart i matchen och arbetsro till gruppen – men Elfsborg kopplade inte av för det. Efter halvtimman spelad gjorde Elfsborg ytterligare ett ryck näs Jesper Sandberg Hesselgren satte 3–0 och bara sex minuter senare ökade Aleksandar Ceganjac till 4–0. Precis före paus kunde Mjällby reducera, men det hjälpte föga.

I den andra halvleken hade sedan Elfsborg bra kontroll på händelserna. Målfesten avtog men istället stod Elfsborg för en solid och fortsatt bra insats. Målchanser fanns det men det dröjde fram till 89′ minuten innan Musa M’Benga satte slutresultatet till 5–1. I och med segern gick Elfsborg upp i serieledning, en poäng före Kalmar FF och åtta poäng före trean Malmö FF.

Nästa match blir också en riktigt tuff batalj när det vankas västderby på Kamratgården. IFK Göteborg tar emot Elfsborg den 9 juni klockan 14.00.

IF Elfsborg – Mjällby AIF 5–1 (4–1)

Mål: 1–0 Noah Söderberg 2′, 2–0 Självmål 4′, 3–0 Jesper Sandberg Hesselgren 33′, 4–0 Aleksander Ceganjac, 4–1 Hampus Holgersson 44′, 5–1 Musa M’Benga 89′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 3. Johannes Vedin, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Makwan Sawsani, 10. Musa M’Benga, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 20. Nattnael Zerai