IF Elfsborgs U17 hade inga som helst problem när bottenlaget Örebro SK FK under lördagen gästade i Borås. Kevin Strand hade en bra dag på jobbet och såg med sina tre mål till att skjuta hem segern till IFE.

Redan i matchens andra minut inleddes målskyttet, och det var just Elfsborgs Kevin Strand som såg till att bollen hamnade i nät. Örebro SK FK, som hittills haft en tung säsong, skulle inte få det lätt på Borås Arena.

Visserligen kunde gästernas Herman Ragnarsson kvittera i den 33:e minuten, men därefter var det gulsvart hela vägen in i mål. Kevin Strand stod för ytterligare två mål och däremellan hittade Viktor Widell in med en balja. Matchen slutade 4–1, och nu har IFE tagit 17 poäng på elva omgångar. Det placerar laget på en femteplats i P17 Allsvenskan södra.

Örebro ligger med sina fyra poäng näst sist i tabellen.

Tränaren Tony Lundqvist summerar nöjt:

– Jag är väldigt nöjd med matchen som helhet. Det är en jättebra genomförd match av gruppen. Vi ska visserligen göra fler mål, vi har många frilägen som vi bränner. Men så är det ibland. Totalen är väldigt bra, säger han och lyfter tidigare nämnde Strands insats:

– Han gör mål på de chanserna han får, om man säger så. Han gör det väldigt bra, men framför allt är jag nöjd med gruppen efter den här segern.

I nästa omgång väntar tredjeplacerade Halmstads BK på bortaplan. Dit åker IFE med bra självförtroende.

– Jag är väldigt nöjd med hur gruppen genomför matcherna just nu. Jag kan inte klaga på något sätt. Man vill väl alltid vinna fler matcher såklart, men vi är med i varje match och gör det kontrollerat, avslutar Lundqvist.

IF Elfsborg–Örebro SK FK 4–1 (2–1)

Målen: 1–0 Kevin Strand (2), 1–1 Herman Ragnarsson (33), 2–1 Kevin Strand (38), 3–1 Viktor Widell (75), 4–1 Kevin Strand (87)

Startuppställning: 31. Max Helge (MV), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 18. Teodor Svensson

Ersättare: 30. Jacob Löngårdh, 12. Johannes Abdulahad, 13. Lukas Beischer, 16. Arbnor Shabani, 17. Mohamed Adam