IFK Göteborg jagade en topp sju-placering inför höstens vidarespel. Och den viljan man visade mot Elfsborg, som redan är kvalificerade, räckte för tre poäng i söndagens drabbning i Göteborg.

IF Elfsborgs U19 hade visserligen chansen att gå upp i ensam serieledning i P19 Allsvenskan (vår). Samtidigt hade IFK Göteborg allt att spela för i och med deras jakt på en topp sju-placering. Det ledde också till att det blev en blåvit seger på Kamratgården under söndagen.

Edwin Andersson gav hemmalaget ledningen redan efter tolv minuters spel. Den ledningen fördubblades i matchens 34:e minut via Marcus Törnquist.

2–0-resultatet höll sig sedan hela vägen till matchens slut.

Tobias Linderoth, tränare i Elfsborgs U19-lag, om matchen:

– Vi kom inte riktigt upp i normal standard idag. Förutsättningarna var lite så att eftersom serien är som den är gäller det att placera sig till höstserien, där de sju bästa går vidare. Vi har ju egentligen redan kvalificerat oss, och Blåvitt krigar för att nå dit. Det var något som märktes i matchen. De var lite mer desperata att vilja vinna matchen, medan vi saknade det, säger han.

– Vi saknade det lilla extra för att få med oss ett resultat, avslutar han.

IFK Göteborg–IF Elfsborg 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 Edwin Andersson (12), 2–0 Marcus Törnquist (34)

Startuppställning: 31. Sebastian Jonsson (MV), 2. Makwan Sawsani, 6. Kevin Holmén, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman, 19. Jesper Sandberg Hesselgren, 20. Nattnael Zerai

Ersättare: 30. Camil Altun (MV) 3. Rasmus Swahn, 5. Jonathan Levinsson, 7. Noah Söderberg, 10. Musa M’Benga, 11. Prince Isaac Kouame, 20. Johannes Vedin