Under två veckor besöker närmare 160 barn ifrån hela landet IF Elfsborg för att uppleva hur det är att vara fotbollspelare på heltid. Under söndagen drog den första lägerveckan igång med inskrivning och rundvandring på Borås Arena. Vid en av stationerna fanns Joakim Nilsson och Per Frick ifrån IF Elfsborgs A-lag och visade runt i omklädningsrummet.

Camp Elfsborg Fotbollsskola är ett läger med 12 år på nacken. Genom åren har mängder av killar och tjejer i åldern 10-14 år fått en möjlighet att bekanta sig med IF Elfsborg. Jakob Franzén som är huvudansvarig berättar mer om lägrets syfte:
– För IF Elfsborg handlar våra lägerveckor främst om att stärka relationerna med barn som vill komma på besök till oss som allsvensk förening. Vi gör inget sportsligt urval över huvud taget och lägger en stor vikt vid det sociala med aktiviteter mellan träningarna. Vi pratar mycket om  hur viktigt det är som fotbollspelare att tänka på helheten. Det innebär bland annat att kunna fungera i en grupp med nya människor, att få med sig mer kunskap om kost, återhämtning, värdegrund med mera.  Träningarna bygger på vårt utbbildningsmaterial som IF Elfsborgs ungdomssektion arbetar med och för oss är det en styrka att många av våra spelare både i elitlagen och flickakademin är med här som tränare. Vi hoppas att alla deltagare får med sig mycket värdefullt med hem fotbollsmässigt till sina lokala föreningar.

Under måndagen gästade lägrets första profil i form av Emir Bajrami.  Emir med en lång karriär bakom sig berättade om sin resa ifrån Köping till IF Elfsborg guldåret 2006, via U21 EM i Sverige 2009 och vidare ut i proffslivet. Barnen fick passa på att ställa frågor och höra mer om hur det är att umgås med Zlatan, att spela Champions League och att möta världsstjärnor på planen.  Emir är numera tränare för IF Elfsborgs U19 tillsammans med Tobias Linderoth och berättade även om vad han i sin nya tränarroll vill förmedla till unga spelare med att sätta bra målsättnigar, rätt inställning och att förstå helheten i att bli professionella fotbollsspelare.  Besöket avslutades med autograskrivning och fotografering uppe på scenen.

Första lägerveckan avslutas på torsdag med avslutning inne på Borås Arena där alla föräldrar får delta på läktarplats. Men fram tills dess väntar två träningspass om dagen, fler besök och aktiviteter för alla unga lägerdeltagare.