Seger i träningsmatchen på Visingsö

Publicerad: 2019-06-20 17:40

Det blev en skön seger i träningsmatchen mot Örebro SK under den sista dagen av det fyra dagar långa träningslägret på Visingsö. 

Efter dagar av träning och teoripass på trivsamma Visingsö avslutades lägret under torsdagen med en träningsmatch mot Örebro SK.
Solen strålade på Visingsö och och ett hundratalet åskådare hade tagit sig till ut till Brahevallen. Publiken fick se ett IF Elfsborg som tidigt tog initiativ och förde matchen genom hög press och mycket bollinnehav. Redan i den femte minuten var Per Frick mycket nära att sätta dit ledningsmålet. Frick mötte Robert Gojanis inlägg med pannan, men nicken, hamnade strax utanför. Efter Elfsborgs pigga inledning avstannade tempot något och Örebro kunde komma in i matchen. Flera chanser skapades åt båda håll utan att något av lagen kunde göra mål. Halvlekens farligaste målchans kom när Simon Lundevall pangade bollen i ribban efter ett skott strax utanför straffområdet.

0-0 stod sig till halvlek.

Den andra halvleken hann precis börja när Marokhy Ndione på en mycket fin djupledspassning från Jesper Manns kyligt kunde placera in bollen bakom Örebros målvakt. Ett välplacerat avslut efter den första bollkontakten i matchen för Elfsborgsanfallaren. Elfsborg fortsatte sedan den andra halvleken med hög press, fina kombinationer och flera farliga anfall. Målskytten Ndione var återigen mycket nära mål efter en nick på ett inlägg från Frederik Holst.

Trots att Elfsborg kontrollerade matchen och hade flera möjligheter att göra 2-0 kom istället 1-1 efter en nick i straffområdet från ett plötsligt Örebroinlägg. Elfsborg svarade dock direkt och kunde på anfallet efter göra 2-1. Kevin Kabran fintade sig fri i straffområdet, slog in bollen till Simon Lundevall som pangade sitt andra skott i ribban, men på ribbreturen höll sig Anton Thorsson sig framme och kunde sätta dit 2-1.

2-1 blev slutresultatet.

IF Elfsborg–Örebro SK 2–1 (0–0)

Elfsborgs mål: 1–0 Marokhy Ndione (46) Anton Thorsson (80)

Startelva:
Kevin Stuhr-Ellegaard (Ut 45´) , Jesper Manns (Ut 63´), Jon Jönsson (Ut 45´), Gustav Henriksson, Rami Kaib (Ut 45´), Robert Gojani (Ut 63´), Simon Olsson (Ut 63´), Deniz Hümmet (Ut 45´), Jesper Karlsson (Ut 45´) , Per Frick (Ut 45, Pawel Cibicki (Ut 30´)

Ersättare:
Frederik Holst (In 45´), Filip Schyberg (In 45´), Simon Strand (In 63´), Anton Thorsson (In 63´), Joakim Engström (In 63´), Samuel Holmén (In 45´), Kevin Kabran (In 45´), Marokhy Ndione (In 45´ – Ut 70´), Simon Lundevall (In 30´), James Keene (In 70´), Tim Rönning (In 45´)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer