IF Elfsborg har i dag kommit överens med tyska DSC Arminia Bielefeld om en övergång för Joakim Nilsson. Vi tackar Joakim för mycket fina år i elfsborgströjan och önskar honom ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.

Det är blandade känslor. Jag har trivts jättebra här och har fått en fin utveckling i IF Elfsborg. Samtidigt har det varit min dröm sedan jag kom hit att försöka få möjligheten utomlands. Att få den här chansen känns fantastiskt men samtidigt finns baksidan med att jag måste lämna tryggheten och känslan jag har för IF Elfsborg som förening, säger Joakim Nilsson.

I februari 2016 presenterades Nilsson som ny mittback för IF Elfsborg. Han värvades då efter en mycket fin allsvensk säsong i GIF Sundsvall. Redan under sitt första år i den gulsvarta tröjan spelade han 20 allsvenska matcher och har sedan dess utvecklats till en ledargestalt i IF Elfsborgs försvar. Joakim tar nu nästa steg i sin fotbollskarriär och han gör det genom att flytta till Tyskland och DSC Arminia Bielefeld som säsongen 2018/2019 slutade på en sjunde plats i Bundesliga 2.
Mina förväntningar är att det fotbollsmässigt är ett steg upp. Det är en liga som är väldigt tuff då det ekonomiskt finns många starka lag som vill kliva upp till Bundesliga. Förutom den sportsliga utmaningen är det en chans att utvecklas som person och att testa få testa på ett nytt land känns både spännande och inspirerande, säger Nilsson

Efter 2.5 år i Borås och IF Elfsborg går resan vidare i karriären. Nilsson vill rikta ett stort tack till IF Elfsborg och alla människor som omger föreningen. Jag vill tacka alla supportrar och alla omkring föreningen som har stöttat i med och motgång. Det har varit en fantastisk resa och den har hjälpt mig att ta nästa kliv utomlands. Att få testa på den här möjligheten är IF Elfsborg att tacka, säger han.

Det är som sagt blandande känslor – det är det som är nackdelen med att få lämna en så fantastisk klubb, men förhoppningsvis ses vi i framtiden, fortsätter Nilsson.

Finns det något speciellt minne du tar med dig?
Det finns många fina minnen. Hemmadebuten mot Hammarby när vi vann med 4-1 är ett starkt minne och något jag kommer att bära med mig. Sedan är såklart mitt drömmål mot Hammarby och alla västderbyn inget man glömmer, säger han.

Är det något du vill hälsa till killarna i laget?
Jag vill bara önska lycka till. Jag kommer att följa varje match. Det är en väldigt bra grupp och det finns en så oerhört stor potential i laget och jag tror och hoppas på en bra höst om man fortsätter att jobba hårt, avslutar Nilsson.

Manager Jimmy Thelin:
Joakim har tagit steg som en ledare på planen i takt med att han har blivit tryggare i sitt spel. Han har tagit kliv i sin speluppbyggnad och i sitt försvarsspel i boxen. Under tiden i IF Elfsborg har han varit totalt hängiven och givit allt för våra färger. Vi önskar Joakim all lycka i fortsättningen, säger Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson:
Självklart kommer Joakim att vara saknad men vi känner också en stolthet att vår verksamhet återigen har kunnat utveckla en spelare för att kunna gå vidare på rätt sätt till utlandet, då spelarförsäljningar är en del av vår verksamhet. Joakim är en fantastisk person och har varit ett föredöme för hur man skall agera som professionell fotbollsspelare under sin tid hos oss. Vi riktar ett stort tack till Joakim från hela IF Elfsborg och önskar han all framgång i sin fortsatta fotbollskarriär, avslutar Stefan Andreasson.