Svensk Elitfotboll lanserade nyligen fotbollochsamhallet.se – en sajt som uppmärksammar alla samhällsinitiativ som genomförs av klubbarna i Allsvenskan. De har nu gjort ett minirepotage om Sari Järvinen, 48, som fick arbete hos IF Elfsborg genom projektet Framtid Tillsammans.

Framtid Tillsammans är ett  samhällsprojekt inom Vi Tillsammans som drivs av Borås Stad, Arbetsförmedlingen och IF Elfsborg. 10–15 arbetssökande är sedan maj månad 2016 ute på arbetsmarknaden och jobbar två och två i fem olika stadsdelar i och runt Borås – Norrby, Hässleholmen, Sjöbo, Göta/Hedvigsborg och Hulta. Tillsammans med skolor och fritidsgårdar har man arbetat för att för att upptäcka, identifiera och fånga upp barn och ungdomar som befinner sig i, eller är på väg in i utanförskap.

Vi Tillsammans består av tre områden, Camp Elfsborg, Samhällsansvar och Supporterrelationer. Syftet med Vi Tillsammans är mer fotboll och tryggare samhälle under ledorden ansvar, attityd och respekt. Vårt syfte har sedan starten 2009 varit detsamma, att fokusera på mer fotboll och att skapa ett tryggare samhälle. Vi vet att IF Elfsborg har möjligheten att öppna dörrar som andra inte kan i vår region. Det skapar samarbeten som påverkar och utvecklar fotboll, samhälle och supporterrelationer. Vi känner ett ansvar att nyttja dessa möjligheter för att göra bra saker, men att själva driva allt framåt är svårt.

Tillsammans med Borås Stad, näringslivet, organisationer och människor runt oss ser vi en fantastisk möjlighet att kunna medverka till en positiv utveckling i vårt samhälle.

Se hela filmen här.

För mer information om Vi Tillsammans, besök sidan här.