Framgångssagan i Gothia Cup för Flickakademin stannade vid kvartsfinal, ett historiskt riktigt bra resultat som första deltagande i turneringen.

På fredagen vid lunchtid var det så dags för kvartsfinal i Gothia Cup och G18-klassen. IF Elfsborg lag från Flickakademin tog sig dit genom att vinna sin grupp, slå ut Flöya IF i åttondelsfinalen och ställdes nu mot Göteborgs DFF. Ett motståndarlag som verkligen hade imponerat i turneringen efter att gått rent i gruppspelet, därefter slagit ut Sundsvalls DFF och Hammarby IF FF i 16- respektive åttondelsfinal. En lag som var väl samspelat och också kände varandra på planen.

Kort förberedelsetid – fina resultat

Elfsborg å sin sida hade under de fyra matcher som varit imponerat stort, riktigt stort. Att på bara några gemensamma träningar inför turneringen fått ihop det på ett sådant sätt kan bara vara imponerande. En väl fungerande defensiv med bara ett(!) insläppt mål och hela 17 gjorda visar att spelet och spelidén i mångt och mycket stämt.

Kvartsfinalen skulle dock visa sig bli för tuff för gulsvart. Göteborgs DFF spelade bra och var giftiga i sina målchanser. Efter tolv minuter kom ledningsmålet för Göteborg, en ledning som blev till två mål i slutet av den första halvleken. Elfsborg försökte få till en reducering, men tankarna från halvtidsvilan grusades när Göteborg återigen gjorde mål några minuter in i andra halvlek.

Matchen slutade 0–3 mot ett bra motstånd, men Elfsborg föll med fanan i topp och laget kan verkligen vara stolta över sin historiskt första insats i Gothia Cup!

Årets trupp i Gothia Cup:
Rebecka Riestola, Hannah Falander Friden, Moa Kaspersson, Sandra Steen, Nathlie Andersson, Olivia Olofsson, Ebba Johansson, Izabella Bergström, Stina Jensen, Millie Johansson, Leann Nyström, Wilda Johansson, Salli Goharian, Janna Jiozon, Emelie Oinas, Tea Skogslund, Sanna Öjersson

B15 föll i placeringsmatchen

På eftermiddagen spelade sedan B15-laget en placeringsmatch mot Vasalunds IF, en match där Elfsborg tog ledningen men i andra halvlek kunde Vasalund vända och vinna med 2–1. Därmed tackar vi även P15-laget för en fin insats i årets turnering!