Vi välkomnar Alejandro Portillo till IF Elfsborg! Den 26 åriga mittbacken har i dag skrivit på ett avtal med IF Elfsborg säsongen ut.

Portillo har tidigare spelat i spanska Malaga CF och Marbella FC – närmast kommer han från Antequera C.F. Säsongerna 2016 och 2017 spelade spanjoren i Sverige och Jönköping Södra under manager Jimmy Thelin. Nu återvänder han till Sverige och ser fram emot att jobba hårt för IF Elfsborg under den allsvenska hösten.

–Jag är väldigt glad över att vara här och det är skönt att vara tillbaka i Sverige, jag har saknat allsvenskan sedan tiden i Jönköping Södra. IF Elfsborg är en storklubb och Jimmy Thelin känner jag sedan tidigare som manager, säger Portillo.

–Jag är en spelande mittback med en bra vänsterfot som gillar att ha boll och som är duktig på att hitta mina lagkamrater. Jag är här för att jobba hårt och för att hjälpa laget så att manager och supportrarna är nöjda med mig, avslutar Portillo.

Manager Jimmy Thelin:
–Alejandro har tecknat ett avtal med oss som sträcker sig säsongen ut. Han är en bolltrygg mittback som vi ser fram emot att se i Elfsborgströjan, säger Jimmy Thelin.

Portillo tar över Joakim Nilssons nr 12 och ansluter direkt till truppen. Varmt välkommen till IF Elfsborg!