Omstart i höstserien i P17 Allsvenskan stod på schemat under söndagen när IK Oddevold gästade Borås. 

Elfsborg kom till match med en bra träningsvecka i benen och också några riktigt bra matcher i Gothia Cup där laget tog sig till åttondelsfinal. Nu väntade istället seriematch och IK Oddevold som motståndare på ett varmt och kvavt Borås Arena 2. Då Elfsborg hamnade precis utanför topp sju i vårserien får nu laget spela dubbelmöten i en sjulagserie. Därför var det viktigt att snabbt komma in i spelet och få bra resultat.

Det var också hemmalaget som tog tag i spelet och även ledningen i en målrik match. Oddevold fick hela tiden jaga mål men i halvtid stod det 3–2. En bit in i andra halvlek kvitterade Oddevold, men sedan blev det för tufft för gästerna. Till slut kunde Elfsborg vinna med 6–3 och därmed en stark insats i den första matchen för den andra halvan av säsongen.
– Vi har haft bra träningsmatcher och fick en bra start i dag mot ett bra Oddevold. Det är små marginaler i en tuff serie så det var viktigt att direkt göra en bra insats. Vi släpper in ett några mål på fasta situationer, något som vi haft problem med under året. Framåt skapar vi många chanser och gör även många mål. Oddevold står upp bra men till slut så orkar de inte stå emot, säger tränare Tony Lundqvist.

Sex mål framåt och tre poäng var precis den start som laget önskade sig.
– Jag är nöjd med killarna. Vi har bra anfallsspel, bra energi i laget och vi vinner – det är svårt att vara missnöjd då. Attityden i det här gänget är riktigt bra, att hela tiden vilja bli bättre och utvecklas, avslutar Tony.

IF Elfsborg – IK Oddevold 6–3 (3–2)

Truppen: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 12. Johannes Abdulahad, 18. Teodor Svensson, 21. Arbnor Shabani
Ersättare: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 13. Lukas Beischer, 17. Mohamed Adam