Höstens slutspelsserie inleddes på bästa sätt med tre poäng i en tuff och svår bortamatch.

Elfsborg tog sig tämligen enkelt till höstens slutspelsserie genom att vara på den övre halvan under vårserien. Nu lades de sju bästa lagen i den norra och södra serien ihop. Tretton matcher, enkelmöten, ska avgöra vem som blir mästare i P19 Allsvenskan. Seriesegraren får också lyfta SM-bucklan vid seriens slut.

Gulsvart hade inte spelat match sedan i mitten av juni när U-truppen gick på semester. Några veckors vila med egna träningsprogram väntade innan laget samlades för någon vecka sedan igen. Nu väntade ”seriepremiär” när laget åkte till Helsingborg för en tuff bortamatch.
– Helsingborg är alltid tuffa att möta, ett bra lag och i slutspelsserien tajtas det till sig lite extra i matcherna så det var viktigt med en bra match, säger tränare Tobias Linderoth.

Glädjande nog stod också bortalaget för en bra insats matchen igenom. Bra offensiv, ett lugnt och stabilt defensivt spel och laget skapade målchanser igenom hela matchen. Mitt i andra halvlek lyckades också Elfsborg ta ledningen genom Noah Söderberg, en ledning som också blev slutresultatet till 0–1.
– Vi skapade mycket chanser matchen igenom men när vi inte fick in ledningen så blev det tufft. I slutet blev de lite mer raka och desperata men vi behöll lugnet, det var en stabil match, säger Linderoth.

Match-intensiv höst

Hösten blir nu väldigt intensiv med P19 Allsvenskan, U21 Allsvenskan samt framgent också UEFA Youth League. Två matcher i veckan kan stundtals bli än fler.
– Det kommer bli intensivt och då gäller det att få ihop truppen. Vi jobbar för varje match och det är bara att gilla läget. Det handlar om att förbereda sig, att äta, dricka och sova. Det är helt enkelt att vara en professionell fotbollsspelare, avslutar Tobias.

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 Noah Söderberg

Truppen: 30. Camil Altun (mv),  5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Makwan Sawsani, 3. Rasmus Swahn, 10. Musa M’Benga, 13. Eduart Iljazi, 18. Jonathan Levinsson