Fyra poäng på de två inledande matcherna i höstserien av P17 Allsvenskan får beskrivas som väldigt bra facit.

U17–truppen för IF Elfsborg spelade på lördagen en tuff bortamatch mot ett duktigt hemmalag i Lunds BK. Ett lag som Elfsborg mött tidigare, också då på bortaplan, i vårserien av P17 Allsvenskan Södra. Den matchen spelades i mitten av april och nu var det nya förutsättningar på Klostergårdens IP.

Med en målrik seger i ryggen mot IK Oddevold skulle nu Elfsborg trumma vidare på den vinsten. För Lunds del var det den första matchen i höstens serie, ett hemmalag som brukar vara starka hemma. Gästerna spelade en bra fotboll, skapade chanser och visade att formen var fortsatt stark efter fina resultat i Gothia Cup och med seriens första match i ryggen. Även Lund hade sina lägen, men Elfsborg var trygga i sin defensiv. Matchen slutade dock mållöst och de båda lagen fick dela på poängen.

Därmed har Elfsborg inlett höstsäsongen på ett väldigt bra sätt och har fyra poäng på de två inledande matcherna. Nu väntar träningsveckor då nästa match är den 18 augusti då Degerfors IF är motståndare i Borås.

Lunds BK – IF Elfsborg 0–0 (0–0)

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 12. Johannes Abdulahad, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 13. Lukas Beischer, 19. Filip Persson, 20. Arbnor Shabani