Elfsborg tog en härlig seger i U21 Allsvenskan när IFK Göteborg kom på besök till Borås. 

För Elfsborg var det andra matchen i höstserien av U21 Allsvenskan Södra Höst när IFK Göteborg gästade Borås Arena på tisdagseftermiddagen. För IFK var det också den andra matchen i årets höstupplaga av serien då laget förlorat första matchen mot Kalmar. Elfsborg kom också med ett starkt lag spetsat med lite fler A-lagsspelare än vanligt som Alex Dyer, Jesper Karlsson och Denniz Hümmet för att nämna några.

Hemmalaget kom också ut på ett riktigt bra sätt och dominerade första halvlek. Efter 35 minuter fick Jesper Karlsson med sig en straff efter en fin aktion innan dess. Den efterföljande straffen tog han också säkert hand om. Bara fyra minuter senare var det återigen dags för Karlsson att göra mål, detta efter ett nytt fint anfall.
– Vi dominerar den första halvleken och gör två fina mål. Det är en riktigt bra prestation och vi borde gjort fler än två mål, säger tränare Tobias Linderoth.

Straff gav liv i matchen

I andra halvlek fortsatte hemmadominansen inledningsvis, men efter tio minuter fick IFK Göteborg en straff som Amin Affane gjorde mål på. Bortalaget fick lite tätkänning och kom också in i matchen lite mer. I slutet av matchen var det ändå Elfsborg som fick sista ordet när Arian Kabashi gjorde 3–1 i stopptid. Därmed är Elfsborg fortsatt obesegrade efter två omgångar i höst-serien.
– Straffen gör att det blir lite match ändå, men vi hanterar det bra ändå. Prestationen är bra, vi är aggressiva och kommer fram i press och mycket av det vi pratade om innan genomförde killarna, avslutar Linderoth.

Nästa match är på bortaplan mot Kalmar FF på Gasten den 13 augusti.

IF Elfsborg – IFK Göteborg 3–1 (2–0)

Mål: 1–0 Jesper Karlsson 35′ (straff), 2–0 Jesper Karlsson 39′, 2–1 Amin Affane 55′ (straff), 3–1 Arian Kabashi 90′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Jesper Manns, 5. Oliver Zandén, 7. Deniz Hümmet, 8. Tim Stålheden, 11. Jesper Karlsson,
22. Joakim Engström, 23. Alex Dyer, 25. Arian Kabashi, 28. Filip Schyberg (K), 29. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Sebastian Jonsson (mv), 3. Gustav Broman, 6. Noah Söderberg, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 12. Aleksandar Ceganjac, 13. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen