Elfsborg stod för en fin insats på bortaplan mot Djurgården, men ett sent mål gav bara en poäng.

Årets höstserie av U19 Allsvenskan har inletts på ett riktigt bra sätt från IF Elfsborgs U-trupp. Med två segrar i bagaget ställdes nu Elfsborg för en tuff uppgift. En lång bortaresa till Stockholm och Hjorthagens IP mot ett Djurgården som också var obesegrat. Gulsvart tog tag i matchen bra och fick till slut också in ledningsmålet genom Aleksander Ceganjac efter drygt 25 minuter spelade. Ledningen var ett resultat efter flertalet heta chanser, men den varade inte länge då Djurgården kvitterade sex minuter senare.

Efter 1–1 i halvtidspaus kom Elfsborg återigen ut riktigt bra och det dröjde bara några minuter innan Jesper Sandberg Hesselgren gjorde 2–1 till Boråslaget. Spelmässigt var det jämnt och Elfsborg fortsatte skapa chanser för att kunna avgöra matchen. Istället tickade klockan in på tilläggstid, ett inlägg spelades in, nickades bort av försvarare men andrabollen sköts in i mål och DIF kunde kvittera i mer eller mindre matchens sista möjlighet.

”Riktigt nöjd med prestationen”

Tränare Tobias Linderoth var, den sena kvitteringen till trots, riktigt nöjd med prestationen från truppen.
– Det är en riktigt bra match, prestation och hur killarna agerar. Som det blev känns det nästan som en förlust då vi var värda mer än en poäng. Vi har tillräckligt med chanser för att göra fler mål och med lite mer effektivitet hade vi gjort fler mål. Vi stängde ner deras spel bra, jobbade stenhårt och därmed är jag riktigt nöjd med prestationen.

Att laget suttit 40 mil i buss med tidig avresa verkade inte vara ett problem, även om det var en av de längsta bortaresorna hittills i år.
– För oss är det bara att gilla läget, det är inget att gnälla om. Med tanke på resan så är killarna väldigt professionella då de kommer ut riktigt bra i första halvlek. Det ligger mycket mentalt i att kunna göra det. Nu får vi fortsätta jobba på och har Kalmar FF på bortaplan på tisdag i U21, avslutar Linderoth.

Djurgårdens IF – IF Elfsborg 2–2 (1–1)

Mål: 0–1 Aleksandar Ceganjac 26′, 1–1 31′, 1–2 Jesper Sandberg Hesselgren, 2–2 90′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Filip Gustafsson, 3. Rasmus Swahn, 13. Eduart Iljazi, 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani