IF Elfsborg besökte under söndagen Norrköping i jakten på en ny seger i Allsvenskan. Men det blev IFK Norrköping som tog hand om samtliga tre poäng via en 2–0-seger.

Det gula försvaret fick till söndagens bortamöte med IFK Norrköping två viktiga kuggar tillbaka efter avstängning i Stian Gregersen och Simon Strand. På topp fick Marokhy Ndione nytt förtroende och vid sidan av honom startade Simon Lundevall och Jesper Karlsson.

Inledningen på Östgötaporten var intensiv och Elfsborg vågade flera gånger om pressa sina motståndare högt upp i banan. Spelarna löpte mycket och gärna för varandra.

Men det skulle dock bli ett hemmamål som skulle spräcka målnollan denna afton. Sead Haksabanovic gick på skott från vänster sida av straffområdet och Kevin Stuhr-Ellegaard räddade – men returen gick till Alexander Fransson som därmed fick öppet mål.

Di Gule fortsatte dock arbetet framåt och Marokhy Ndione stod för en fin soloprestation i motståndarnas straffområde tio minuter från halvlekens slut. Han tog ned bollen från Stefan Ishizaki, lobbade sig förbi sin försvarare in mot mål. Sedan kom ytterligare en IFK-försvarare till undsättning och det hela blev en rätt tilltrasslad situation som slutade med en Elfsborgshörna.

Den efterföljande hörnan landade till slut hos Stefan Ishizaki just utanför straffområdet. Mittfältaren testade att skjuta, men bollen blockades på sin väg mot gästernas mål.

Istället skulle Norrköping utöka minuten innan pausvilan. Rasmus Lauritsen nådde högst på en hörna och fastställde halvtidsresultatet till 2–0.

Den andra halvlekens inledande 25 minuter var relativt chansfattiga och bjöd inte på något direkt spel från lagen. Därefter öppnade det upp sig något. Marokhy Ndione samspelade sig fram med inbytte Deniz Hümmet och gick sedan på avslut, dock enkelt omhändertaget för Isak Pettersson. Även Rasmus Alm hade då kommit in i spel för Elfsborg.

Samma duo, Ndione och Hümmet, hittade varandra ytterligare en gång några minuter senare. Den här gången stod Hümmet för ett längre inspel mot straffområdet till Ndione som tog emot. Men mottagningen hamnade för långt ifrån honom och Isak Pettersson i hemmmålet hann just före.

Det skulle inte bli några gula mål denna kväll. Norrköping stod som segrare vid domarens slutsignal efter två mål i den första halvleken och en mållös andra halvlek.

IFK Norrköping–IF Elfsborg 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 Alexander Fransson (29), 2–0 Rasmus Lauritsen (44)

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Frederik Holst, Stian Gregersen, Alejandro Portillo, Simon Strand–Jesper Karlsson, Stefan Ishizaki (62), Simon Olsson, Robert Gojani (72), Simon Lundevall (57)–Marokhy Ndione

Ersättare: Tim Rönning, Rami Kaib, Gustav Henriksson, Samuel Holmén, Rasmus Alm (57), Alex Dyer (72), Deniz Hümmet (62)

Varningar, IFE: Simon Strand (73)