IF Elfsborg är överens med danska AC Horsens om en övergång av Sivert Heltne Nilsen. Varmt Välkommen Sivert!

Den 27-åriga mittfältaren kommer närmast från det danska Superliga-laget AC Horsens dit han flyttade sommaren 2018 efter flera år och hela 90 elitseriematcher för det norska topplaget SK Brann. Under sin tid i AC Horsens har norrmannen varit en given pjäs på det defensiva mittfältet. 25 startade matcher av 28 uttagningar i den danska högstaserien. Under årets säsong har Heltne Nilsen startat samtliga matcher som lagkapten. Heltne Nilsen ansluter direkt till truppen och gör sin första träning redan idag.

-Det känns fantastiskt. Lite trött och sliten efter den hektiska dagen igår, men nu när jag äntligen står här på arenan känns allt mycket bra.

-Det är alltid spännande att möta killarna i laget, alla tränare och människorna i klubben. Det är många nya intryck men det ska bli kul att lära känna alla, säger Heltne Nilsen.
(En längre intervju med Sivert publiceras senare)

-Vi är mycket glada att Sivert är på plats – en spelare vi har följt under en längre tid och som vi med gott arbete lyckats få hit till IF Elfsborg. Sivert är en defensiv mittfältare som med sin rutin och erfarenhet kommer att stärka den defensiva balansen i laget. Han är en hårt arbetande och duellstark mittfältare med ledaregenskaper som vi ser fram emot att få jobba med, säger manager Jimmy Thelin.

-Efter bra diskussioner under en längre tid kunde vi igår komma överens både med Sivert och AC Horsens om en övergång till oss. Sivert ansluter direkt till laget och har skrivit på ett kontrakt till säsongen 2023, avslutar klubbchef Stefan Andreasson.

Fakta Sivert Heltne Nilsen
Född: 2 oktober 1991
Längd: 1,84 m
Moderklubb: Volda
Tidigare klubbar: Volda, IL Hödd, Vålerenga, SK Brann, AC Horsens