Idag drog Festival Of Football* i Borås igång. IF Elfsborgs u16-lag och Camp Elfsborgs Flickakademi fick under festivalens första dag chansen att testa på tufft internationellt motstånd. U16-laget ställdes mot Liverpool och flickakademin mot Queens Park Rangers.

Fler bilder finns att se i våra sociala medier:
Facebook: ifelfsborg
Instagram: ifelfsborg

IF Elfsborg u16- Liverpool FC u16 1-3

-Fantastiskt kul att möta Liverpool här på hemmaplan, men sedan tycker jag att vi hade lite för mycket respekt för dem i början av matchen och efter deras tidiga ledningsmål försvann självförtroendet något. Men vi kom tillslut in i matchen och började spela med ett högre tempo med ett till två tillslag på grund av deras höga press. Vi fick igång ett riktigt bra spel och får sedan in kvitteringen efter ett fantastiskt anfall, och efter det tar vi över matchen under en tiominutersperiod. Vi går upp i högre press och vinner boll högre upp i banan.
-I andra halvlek tröttnar vi lite granna och får slita en hel del. Liverpool är väldigt samspelta, rör sig mycket på planen, duktiga en mot en både offensivt och defensivt, men vi står ändå upp och matchen slutar 1-3. Jag är mycket nöjd med insatsen, säger tränare och ungdomsansvarige Joakim Alexandersson.

Trupp:
Yamin Souayeh, Zakkar Alissa, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Mohamed Adam, Cabdimudalib Farah, Andrés Lindberg, Theo Lind, Daniel Ramadan, Stefan Ceganjac, Alex Rahm, Arian Sawsani, Edon Goq, Max Sandberg, Said Ali, Jacob Löngårdh.

Flickakademin –  Queens Park Rangers 1-7 3×30 min.

-Vi känner väl att resultatet inte speglade matchen fullt ut men de hade ett par riktigt duktiga spelare i djupledsspelet där de hittade igenom ett par gånger. De första 30 minuterna hade de däremot inte mycket att säga till om utan då spelar vi riktigt, riktigt bra och kommer bland annat igång med vårt kantspel. De var när de började hitta sitt spel, vågade utmana och gå mer i djupled som gjorde att vi fick svårt. Vi slog lite längre bollar som gjorde att de kunde komma på anfall på anfall, säger Bobby Johansson, Ass Tränare.
-Vi fick den här matchen förmånen att få köra 3×30 vilket gjorde att vi kunde variera och ändra lite granna, vi kom då tillbaka in i spelet de sista 30 minuterna och kunde behålla bollen i laget mer och hittade tillbaka till vårat eget spel, vilket vi gjorde väldigt bra. Kul och väldigt uppskattad match för tjejerna, avslutar Bobby Johansson, Ass Tränare,

Trupp:
Nellie Jöreteg, Ebba Johansson, Felicia Muukka, Josefin Gustafsson, Frida Rosenqvist, Wilda Johansson, Millie Johansson, Donika Shala, Stina Uddgren, Sanna Öjersson, Matilda Lindgren, Anna Johansson, Moa Kaspersson, Elina Abrahamsson, Djellza Recica, Chatarina Nielsen, Wilma Ljung, Tea Carlander.

_________________________________

*Läs mer om evenemanget Festival of Football:
https://www.nyfasweden.se/festival-of-football/

Evenemanget arrangeras av Nyfa Sweden:
https://nyfasweden.se