Elfsborgs fina svit utan förlust fortsatte på söndagen när Trelleborg kom på besök. 

P17 Allsvenskan Södra rullade vidare på söndagen och det var dags för den tredje matchen i höstserien då Trelleborgs FF gästade. Elfsborg som var obesegrade efter en vinst och en oavgjord match, men lägg därtill en fin svit ända från i våras. Nu var det ett bortalag som var bästa svenska lag i Gothia Cup, dessutom serieledare och sju poäng på tre matcher. En tuff match på förhand – en tuff match på planen.

Fina chanser – sen kvittering

Det var jämnt spelmässigt och första halvleken slutade mållös efter en fin insats. I andra halvlek kom Elfsborg ut lite bättre, tog ett grepp om spelet och kunde även ta ledningen genom Otto Vallentin tio minuter in. Därefter hade hemmalaget ett par andra chanser att punktera matchen genom ett klockrent stolpskott och ett ribba, mållinje ut. Men istället skulle gästerna kunna ta vara på ett hemspel med tre minuter kvar och matchen slutade 1–1.
– Det var en bra match där killarna gör det fint, jag är väldigt belåten med hela laget. Det var jämnt, särskilt i första halvlek men vi tog över lite i andra. Med tanke på de chanser vi också har är det lite surt att vi tappar i sista minuterna, men vi tar med oss matchen som helhet och får ladda om nu. Det är viktigt att vi är på tå och nu väntar Degerfors på bortaplan, säger tränare Tony Lundqvist.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 Otto Vallentin 55′, 1–1 87′

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 12. Johannes Abdulahad, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 13. Lukas Beischer, 20. Arbnor Shabani