IF Elfsborg var tillbaka på Borås Arena efter den tunga förlusten senast mot IFK Norrköping. Di Gule var revanschsugna – och det visade spelarna redan från matchens första minut. Under en tiominutersperiod i mitten av den första halvleken gick IFE upp till hela 3–0. ÖFK kunde reducera mot slutet – men sedan fick Deniz Hümmet sista ordet och spikade slutresultatet 4–1.

Precis som många gånger tidigare den här säsongen inledde IF Elfsborg matchen piggt och satte hög press på sina motspelare. Nyförvärvet Sivert Heltne Nilsen gick in från start som ett ankare på mittfältet och kom in i det direkt. Det såg ut som att han inte gjort annat i sitt liv än spelat innermittfältare i Elfsborg. Det gjorde i sin tur att mittfältarna framför honom, Samuel Holmén och Simon Olsson, kunde trycka på framåt.

Elfsborg skulle få en riktig drömstart i matchen. Jesper Karlsson fick bollen från Simon Olsson när närmare 13 minuter hade spelats. Karlsson tog några kliv framåt och tryckte av just utanför straffområdet – och vilken träff han fick på. Ett ordentligt drömmål från yttern och 1–0 på Borås Arena.

Målet fick inte direkt IFE att slå av på takten – utan snarare tvärtom. Under kommande tio minuter skulle Di Gule trycka in ytterligare två mål, och 1–0-skytten Jesper Karlsson var inblandad båda gångerna. Först serverade han, efter fint förarbete, Per Frick som rullade in 2–0. Sedan såg han på egen hand till att trycka dit hemmalagets tredje på fin öppnande passning från Rami Kaib på andra kanten.

Det var en ordentlig målexplosion på Borås Arena och Di Gule kunde hålla den ledningen hela vägen in i pausvilan.

I den andra halvleken trummade hemmalaget på och hade full kontroll på matchbilden. Inte mycket talade för någonting annat än en Elfsborgsseger den här kvällen.

Med dryga kvarten kvar att spela valde manager Jimmy Thelin att göra ett byte. Rasmus Alm, som kämpat väl i offensiven matchen igenom, byttes ut och in kom Jonathan Levi som var därmed är tillbaka på planen igen efter en skadeperiod.

Kort efter skulle Östersund lyckas få in ett reduceringsmål. Tom Pettersson nådde högst på en hörna och skapade lite liv i matchen.

Men IFE skulle lyckas hålla ihop det under resterande tid – och inbytte Deniz Hümmet kunde istället få sätta punkt på den här kvällen. I den tredje övertidsminuten tryckte han in 4–1 och fastställde slutresultatet.

IF Elfsborg–Östersunds FK 4–1 (3–0)

Målen: 1–0 Jesper Karlsson (13), 2–0 Per Frick (17),  3–0 Jesper Karlsson (24), 3–1 Tom Pettersson (79), 4–1 Deniz Hümmet (90+3)

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Simon Strand, Stian Gregersen, Alejandro Portillo, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen, Samuel Holmén (86), Rasmus Alm (76)–Per Frick (89)

Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Stefan Ishizaki (86), Deniz Hümmet (89), Alex Dyer, Simon Lundevall, Jonathan Levi (76)

Varningar, IFE: Rasmus Alm (34), Alejandro Portillo (81)

Sålda biljetter: 4130