Elfsborg tog ytterligare en poäng i slutspelet av U21 Allsvenskan Södra i måndagens hemmamatch. 

Det var dags för fjärde matchen i U21 Allsvenskan Södra Höst när IFK Värnamo kom på besök till Borås Arena. Bortalaget kom tvåa i U21 Superettan Södra Vår efter en stark period där de endast tappade poäng i två matcher. Inledningsvis av U21 Allsvenskan, som de blev uppflyttade till inför hösten, har inneburit två matcher och två poäng.

Elfsborg kom med en seger, en oavgjord match och en förlust i bagaget från den första matchen. Senast spelade laget en fin match mot Kalmar FF på bortaplan och nu ville laget ta med sig den känslan. Hemmalaget ställde ett ungt lag på benen i och med måndagens allsvenska match, samt matchen i Svenska Cupen på torsdagen. Därför var det U-truppen som fick matchas mot ett bra bortalag, vilket killarna gjorde på ett bra sätt.

Matchen kanske inte sprudlade av målchanser och strålande fotboll, men det var en solid insats där det var jämnt och tätt. I första halvlek skapade de båda lagen ett par chanser, men några mål blev det inte. Det fick istället vänta till andra halvlek när Prince Isaac Kouame rullade 1–0 till hemmalaget. Värnamo kämpade och jagade en kvittering, vilken de också skulle få in till slut.

Hemmalaget fick därmed en poäng till och tredje förlustfria matchen i rad. Nu väntar ett litet uppehåll i U21-serien tills dess att Elfsborg gästar Halmstads BK den 10 september.

IF Elfsborg – IFK Värnamo 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 Prince Isaac Kouame, 1–1

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 8. Tim Stålheden, 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 22. Joakim Engström, 28. Filip Schyberg (K), 29. Anton Thorsson
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Gustav Broman, 6. Noah Söderberg, 7. Kevin Holmén, 12. Makwan Sawsani, 17. Musa M’Benga