A-laget gav oss en fantastisk 4-1-seger i gårdagens uppvisning hemma mot Östersunds FK. Det gjorde även Poollandslaget i sin årliga prestigematch i Varberg. Under lördagen besegrade man Varbergs Bois sponsorer med 4-3 efter bland annat två vackra självmål, en säker straff och ett osannolikt, briljant vristmål.

–Vi fick se ett mål som enkelt uppnår topp tre snyggaste målet jag har sett live, någonsin, sa en nöjd Johan Sjöberg (lagkapten) efter matchen. Målet tog Poollandslaget till en ny härlig seger mot grabbarna i Varberg och den sköna vinsten firades traditionsenligt med bastu och kallbad.

Stormatch, ösregn och hård sidvind hade under lördagen lockat storpublik till årets viktigaste match – IF Elfsborgs sponsorlag Poollandslaget mot Varbergs Bois sponsorer. Efter nationalsång och ett traditionsenligt gruppfoto sprang lagen in på Påskbergsvallens vattendränkta men nyklippta gräsplan och inte på den intilliggande konstgräsplanen – som vi alla trodde att matchen skulle spelas på. En ytterst sen och möjligen taktisk ändring som grabbarna i Varberg kanske trodde skulle hjälpa till seger. Men flytten från konstgräs till naturgräs skulle visa sig inte ha någon som helst påverkan på Poollandslaget, tvärtom.

–Vi hade innan matchen fått information om att Varbergs Bois hade spelat en hel del träningsmatcher vilket gjorde att vi gick in med en enorm respekt till den här matchen. Men som vanligt gick vi in med stort självförtroende, tog tidigt tag i taktpinnen och pressade BOIS väldigt högt, vilket också lönade sig, sade Johan Sjöberg efter matchen.

Poollandslaget tog tidigt ledningen efter en säker straff av anfallaren Henrik ”Mangala” Persson (Etikettkompaniet). 2-0 kom genom Vedad Aganovic (Elfsborg) innan publiken fick skåda matchens absoluta höjdpunkt. Från högerkanten, en bit utanför straffområdet sprang sig en viss Stefan Sülla (Wasa Sweden) sig fri. I farten fick han till ett helt osannolikt vristskott som till allas förvåning stenhårt borrade sig in i målvaktens bortre hörn. 1-3, publiken jublade, Sülla firade genom att byta ut sig själv och alla trodde att matchen var klar. Men, efter ett läckert självmål och en från ingenstans dömd indirekt frispark stod det helt plötsligt 3-3.

Det dröjde dock inte länge innan Poollandslaget på nytt kunde ta ledningen genom att göra matchens sista mål. Helt obekräftade källor säger att det var Vedad Aganovic som från mittplanen slog inlägget mot en stånkandes Johan Sjöberg, som (vann duellen?) mot Boisarnas mittback. Bollen studsade i sin tur igenom duellen och förbi en chanslös Bois-målvakt och in i mål. 3-4, vilket också blev slutresultatet.

–Vi tog en klar ledning men släppte in dem i slutet av matchen, men det kändes att vi hade mer att ge och kom tillbaka och avgjorde matchen i sista minuten. Ett naturligt och ett fullt rättvist resultat konstaterar lagkaptenen Sjöberg.

–Jag är otroligt nöjd med allas prestationer men jag vill naturligtvis framhäva Stefan Sülla (Wasa Sweden) efter sitt mål och PG Fransén, Mr. Assemblins pojk, Calle Fransén, som stod för en mycket bra insats, avslutar Sjöberg.

Efter matchen firades segern på Kallbadhuset i Varberg samtidigt som en del av deltagarna gick på champagneprovning. Kvällen avslutades med en härlig middag, underhållning och dans, allt i Spegelsalen på Varbergs Stadshotell.

Kommande sponsorsaktiviteter:
1/9 Elfsborgsdagen i Borås Djurpark
Du och dina medarbetare med familjer är hjärtligt välkomna att uppleva en händelserik dag i Djurparken tillsammans med allsvenska stjärnor och vilda djur.
Mer information och anmälan

2/9 Elfsborgsgolfen
Nu kan vi äntligen varmt välkomna er samarbetspartners till årets upplaga av Elfsborgsgolfen på Borås Golfklubb. IF Elfsborg hälsar dig som samarbetspartner varmt välkommen till Borås Golfklubb den 2 september. Vi kommer som vanligt att spela på den norra banan och dagen inleds med lunch på golfrestaurangen kl. 12:00. Inbjudan med anmälningslänk finns i era mailboxar. Kontakta annars Martin Andersson. martin.andersson@elfsborg.se