I den andra omgången av Svenska Cupen-spelet ställdes IF Elfsborg mot IK Gauthiod uppe i Grästorp. Segern satt hårt inne men tillslut kunde IF Elfsborg avgöra på förlängning efter sena mål av Jesper karlsson och Stefan Ishizaki. Elfsborg är nu klara för gruppspel.

Elfsborg tog tidigt tag i taktpinnen och hade redan efter 2 minuters spel ordnat två hörnor. En av hörnorna var mycket nära i att resultera i mål. Jon Jönsson med en stenhård nick utanför högra stolpen. En övrigt böljande period efter den första kvarten. Båda lagen krigade mot varandra utan att komma till chanser eller farligare anfall. Efter halvtimmens spel började matchen öppna upp  sig något. Hemmalaget skapade en farlig chans från en retur som Tim Rönning stötte ut till hörna. Elfsborg, med ett par fina kombinationer och flera anfallsförsök hittade inte riktigt till några farliga chanser. Precis innan halvtid skulle dock ledningsmålet plötsligt komma. Frederik Holst med ett flackt inlägg från sin högerkant till en löpande Stefan Ishizaki som i straffområdet, med en touch, satte dit 0-1. 0-1 i paus.

Hemmalaget startade den andra halvleken bäst. Redan i den första minuten kom deras anfallare fri mot Rönning, men avslutet hamnade i stolpen. Elfsborg kom efter ett tag in i halvleken och började styra spelet mer och mer och hade genom Kabashi med ett inlägg till Dyer ett riktigt farligt skott mot mål. Men i takt med att ösregnet flög över Grästorp och Lunnevi IP fick hemmalaget en hörna. Hörnan hamnade i mål efter en duell i straffområdet. Kvitterat i Grästorp.

Elfsborg genomförde strax därefter tre byten under en kortare period. In kom Levi, Karlsson och Alm. Elfsborg pressade på och Levi var närmast mål med två mycket farliga avslut, ett strax utanför stolpen och ett över ribban.

Trots pressen i slutet av ordinarie tid gick matchen till förlängning . Elfsborg fortsatte där den andra halvleken slutade och pressade Gauthiod högt. Karlsson hade i den 98e matchminuten ett stenhårt skott på volley som målvakten snyggt räddade. Jesper Karlsson skulle sedan tillslut få panga in 1-2. Återigen var det Holst som från sin högerkant kunde lägga in bollen mot Karlsson, som säkert placerade in den bakom målvakten. Stefan Ishizaki kunde sedan definitivt avgöra matchen genom ett avslut från straffområdet.

1-3 blev slutresultatet och IF Elfsborg är vidare till gruppspelet.

IK Gauthiod – IF Elfsborg 1–3 (0–1)
Målen: 
Stefan Ishizaki (44´ 0-1) Jesper Karlsson (105´ 1-2) Stefan Ishizaki (119´ 1-3)

Laguppställning:
Tim Rönning, Frederik Holst, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Rami Kaib(Ut), Stefan Ishizaki, Samuel Holmén(Ut), Alex Dyer, Arian Kabashi(Ut), Deniz Hümmet, Simon Lundevall(Ut)

Ersättare: Kevin Stuhr-Ellegaard, Alejandro Portillo, Simon Strand(In), Rasmus Alm(In), Anton Thorsson, Jonathan Levi(In), Jesper Karlsson(In)

Varningar: Frederik Holst, Alex Dyer

Publik: ca: 900