Målfest, storseger och nya poäng – det går bra för IF Elfsborg i P17 Allsvenskan Södra.

Sex av sju lag hade efter tre matcher tagit ungefär lika mycket poäng i P17 Allsvenskan Södras höstupplaga. Elfsborg hade en seger och två oavgjorda men låg trots det under strecket. Nu väntade en tuff bortamatch mentalt när Degerfors IF stod för motståndet, ett lag som kammat noll de första tre matcherna. Därmed också ett hemmalag som var taggade att visa deras egentliga potential.

Dock får det visa sig i en senare match då Elfsborg nu hade en helt annan agenda med den här matchen. Ett heltaggat bortalag klev ur bussen, laddade upp inför matchstart och tryckte sedan gasen i botten redan från start. Det dröjde inte lång tid innan första målet rullade in för Elfsborg, och därefter så rullade det på. 4–0 i halvtid blev till slut 5 mål ytterligare i andra. Storsegern med 9–0 var ett faktum, vilket var väldigt viktiga poäng men även för målskillnaden i stort.
– Nu leder vi serien, vi krigar på och det är härligt att se vilka otroliga kliv de här killarna har tagit i utvecklingen under säsongen. Det slutade 4–4 i vårmötet och i dag, med de här förutsättningarna, åker vi till bortamatch dominerar rakt igenom. Vi blir bättre och bättre, skapar chanser i 90 minuter och de har egentligen ingenting. Är givetvis nöjd med segern och att vi gör mycket mål, för det kommer bli viktigt med bra målskillnad, men det roligaste är att se utvecklingen, säger tränare Tony Lundqvist.

Elfsborg leder därmed serien nu och har inte förlorat sedan den 6 juni.
– Vi har inte förlorat på länge, vi är obesegrade i den här serien och det känns väldigt bra. Nu laddar vi om inför nästa match som är redan på onsdag mot Trelleborg på bortaplan, avslutar Tony.

Degerfors IF – IF Elfsborg 0–9 (0–4)

0–1 Kevin Strand (2), 0–2 Otto Vallentin (14), 0–3 Besfort Zeneli (45), 0–4 Besfort Zeneli (45), 0–5 Filip Gustafsson (50), 0–6 Theo Lind (57), 0–7 Theo Lind (64), 0–8 Viktor Widell (71), 0–9 Otto Vallentin (76)

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 6. Filip Gustafsson, 12. Zakkar Alissa, 13. Lukas Beischer, 16. Filip Persson, 20. Arbnor Shabani