Ny lång bortamatch till Stockholmsresa väntade U-truppen på söndagen när Hammarby IF stod för motståndet. 

Efter tre vinster och en oavgjord match hade Elfsborg tagit sig upp på en förstaplats i P19 Allsvenskan Slutspelsserie när laget satte sig på bussen för ytterligare en lång resa till match. Denna gång var det Hammarby IF som stod för motståndet, ett lag som hade en vinst, en oavgjord match och två förluster inledningsvis i serien. Senast laget var i Stockholm kunde Djurgården kvittera i matchens sista minut, i den förra matchen mot Häcken avgjorde Elfsborg i slutskedet och nu återstod det att se om laget kunde knipa tre poäng.

Elfsborg kom ut bra och det blev en ganska jämn match, där det kändes som det inte riktigt lossnade för gulsvart. Första halvlek hade ett par chanser, men några mål blev det inte och Elfsborg fick jaga vidare i andra halvlek. Efter paus och halvtidssnack gick det bara några minuter innan hemmalaget fick en straff, som också resulterade i 1–0. Elfsborg tyngdes inte direkt av det, jobbade vidare och i 58′ minuten kunde Jesper Sandberg Hesselgren sätta 1–1.

Fler mål blev det inte och Elfsborg fick därmed med sig en poäng och fortsatt serieledning, dock med en match mer spelad än serietvåan Malmö FF. Nästa match är mot serietrean Kalmar FF som gästar Borås Arena 2 den 31 augusti.

Hammarby IF FF – IF Elfsborg 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 49′, 1–1 Jesper Sandberg Hesselgren 58′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson,  13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 16. Kevin Liimatainen, 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani