Under lördagen var IK Sirius på besök i Borås för match i Allsvenskans 22:a omgång. Elfsborg inledde bäst – men Sirius skulle lyckas komma tillbaka och lagen fick dela på poängen.

Elfsborg tog tag i taktpinnen omgående och hade ett stort övertag gällande såväl bollinnehav som målchanser. Tidigt satte man full fart framåt anförda av snabba Jesper Karlsson och Rasmus Alm på varsin kant.

Redan innan klockan ens hunnit passera tio minuter hade hemmalaget lyckats skrapa ihop både en och två heta möjligheter.

Jesper Karlsson, som är i rejäl målform, valde i den 22:a minuten att slå en frispark från långt håll direkt på mål. Något som naturligtvis ställde Lukas Jonsson i gästernas mål, men han hann dock upptäcka det i tid och åtgärda situationen.

IFE kom närmre och närmre ett ledningsmål, så det var därmed inte alls orättvist när Simon Olsson i matchens 28:e minut kämpade in 1–0. Jesper Karlsson gick på skott, men skottet blockades och bollen landade hos Olsson som fick in den i mål.

Per Frick och Gustav Henriksson saknades i lördagens match på grund av avstängning. Det gjorde att Deniz Hümmet tog hand om anfallspositionen från start. Hümmet bjöd också på en riktigt läcker aktion just innan pausvilan när han lyckades ta ned en långt slagen boll med foten för att sedan dra till på volley. Skottet gick visserligen över, men han belönades med en applåd från hemmasupportrarna som tack för uppvisningen.

Tidigt i den andra halvleken kom kvitteringen för Sirius del. Christer Gustafsson hade en nick i mål i den första halvleken som blåstes av för offside. Den här gången blev nickmålet godkänt, och 1–1 på tavlan.

Bara minuter senare hade Samuel Holmén ett gyllene läge för att direkt återta ledningen. Ett inlägg nådde Holmén vid den bortre sidan av straffområdet och han gjorde ett försök att placera in den vid den motsatta stolpen. Ett försök som var sånär på att gå vägen, men Jonsson i Sirius mål sträckte ut rejält och fick några fingrar på bollen.

Sivert Heltne Nilsen var inte långt borta från att bli matchhjälte denna dag. Två gånger om nådde han högst på inlägg – och fick likaså till två stycken högkvalitativa nickar. Men Lukas Jonsson hade minst sagt en bra dag på jobbet och såg till att Sirius skulle få lämna Borås med en poäng.

1–1 slutade matchen och nu väntar en något längre vila. Därefter står bortamatch mot AFC Eskilstuna på schemat 16 september.

IF Elfsborg–IK Sirius 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 Simon Olsson (28), 1–1 Christer Gustafsson (49)

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Frederik Holst, Stian Gregersen, Alejandro Portillo, Simon Strand–Jesper Karlsson, Simon Olsson (54), Sivert Heltne Nilsen, Samuel Holmén (86), Rasmus Alm (74)–Deniz Hümmet

Ersättare: Tim Rönning, Jon Jönsson, Rami Kaib, Stefan Ishizaki (54), Simon Lundevall, Jonathan Levi (74), Marokhy Ndione (86)

Varningar, IFE: Simon Strand (14), Alejandro Portillo (82)

Sålda biljetter: 4272