Elfsborg hade chansen att rycka i toppen, men en något olycklig avslutning gjorde att laget tappade två poäng. 

Toppmöte i P19 Allsvenskan Slutspelsserie väntade på lördagen parallellt med den Allsvenskan matchen på Borås Arena. Ett stenkast därifrån, på Borås Arena 2, spelade Elfsborgs U-trupp mot Kalmar FF:s dito i P19 Allsvenskan Slutspelsserie. Ett hemmalag som haft en strålande inledning med tre vinster och två oavgjorda matcher, ställdes mot Kalmar FF som var tre poäng bakom gulsvart på en tredjeplats.

Det här var också en match som Elfsborg tog tag i och spelade på ett bra sätt. När ledningsmålet kom sex minuter före halvtidsvilan gav det arbetsro i omklädningsrummet inför andra halvlek, ett härligt mål från Jesper Sandberg Hesselgren. Kalmar kom dock ut taggat i andra halvlek och lyckades kvittera bara fem minuter in, men Jesper Sandberg Hesselgren ville annat och satte 2–1 bara minuter senare. När sedan Aleksandar Ceganjac gjorde 3–1 med halvtimman kvar kändes det hela ganska säkert.

Spelmässigt en bra match, men detta till trots började laget slappna av lite för mycket. Kalmar tog då möjligheten och reducerade till 3–2 i 74′ minuten och bara minuter senare kom också 3–3. Fler mål blev det inte och därmed blev det varsin poäng utdelad. Elfsborg har mycket bra att ta med sig från en tuff match mot ett bra motstånd, men samtidigt lite att fundera på efter den tappade ledningen. Dock – fortsatt tvåa i serien och fortsatt obesegrade.

Nästa match är den 8 september klockan 12.00 då GIF Sundsvall gästar Borås.

IF Elfsborg – Kalmar FF 3–3 (1–0)

Mål: 1–0 Jesper Sandberg Hesselgren 39′, 1–1 50′, 2–1 Jesper Sandberg Hesselgren 52′, 3–1 Aleksandar Ceganjac 60′, 3–2 74′, 3–3 76′

Startelva: 30. Camil Altun (mv),  5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén,  7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 11. Prince Isaac Kouame, 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani