190818 Elfsborgs Besfort Zeneli under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg - Trelleborg den 18 augusti 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Tredje segern på en vecka för U17-truppen

Publicerad: 2019-09-01 17:43

Elfsborg tog en ny, behaglig seger i P17 Allsvenskan på söndagen mot Örebro SK.

Matcherna duggar tätt för IF Elfsborgs U17-trupp när laget nu matchas hårt i höstupplagan av P17 Allsvenskan Södra. Tre matcher stod på schemat mellan söndag i förra veckan, till denna söndag. 9–0 på bortaplan mot Degerfors IF följdes upp av bortaseger med 2–1 mot Trelleborg i onsdags. Efter det var det kort vila oh ny uppladdning inför ny match. Denna gång skulle Örebro SK FK komma på besök, ett lag som tagit två segrar och förlorat två matcher i inledningen av höstserien.

Nu väntade alltså serieledande Elfsborg och det skulle bli för svårt för Närke-laget. Hemmalaget kom ut bra och redan i den sjunde minuten kunde Teodor Svensson nicka in 1–0. När sedan Besfort Zeneli gjorde 2–0 i den 20′ minuten kunde Elfsborg spela kontrollerat. Ledningen bestod in i halvtidsvilan och där stod det klart att laget var tvungna att fortsätta jobba hårt och inte slå av på takten. Ett taggat hemmalag kom sedan ut och det dröjde bara två minuter innan Theo Lind ökade till 3–0.

Trots att hemmalaget sedan fick en man utvisad med drygt 25 minuter kvar att spela, kunde man reda ut det hela. Besfort Zeneli satte 4–0 med tio minuter kvar och då var det bara av akademisk betydelse att gästerna fick in en reducering med fyra minuter kvar.

Elfsborg fick därmed nio av nio poäng denna match-intensiva vecka, något som gjort att man nu skaffat sig en serieledning. Nästa match är nästkommande söndag mot Örgryte IS på bortaplan.

IF Elfsborg – Örebro SK FK 4–1 (2–0)

Mål: 1–0 Teodor Svensson 7′, 2–0 Besfort Zeneli 20′, 3–0 Theo Lind 47′, 4–0 Besfort Zeneli 81′, 4–1 86′

Startelva: 30. Ludvig Målberg (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson, 20. Arbnor Shabani
Ersättare: 31. Jacob Löngårdh (mv), 9. Mohamed Adam, 12. Dennis Kjellberg, 13. Lukas Beischer, 16. Filip Persson