Slutspelsserien i P16-serien inleddes med kryss efter en sen kvittering. 

Under förra veckan summerades P16 Nationell Grupp där Elfsborg blev tvåa, precis bakom BK Häcken. Gulsvart hade därmed tagit sig vidare till slutspelsserie där en grupp om sex lag slåss om en plats i SM-semifinal. På lördagen var det dags för första matchen där FC Linköping City kom till Borås. Ett bortalag som kom trea i sin P16-serie och nu ställdes två okända motståndare mot varande.

Bra kontroll – svårt att punktera

Elfsborg kom ut bra i matchen, spelade en fin fotboll och fortsatte uppvisa en stabil defensiv blandat med bra offensiv. Hemmalaget tog också ledningen på ett drömskott när Isaac Antonsson borde upp bollen i krysset. Det var bra kontroll från Elfsborgs sida, men med lite mer skärpa kunde matchen punkterats tidigare.
– Vi spelar bra försvarsspel och sätter defensiven. Första halvlek är väldigt bra, vi ha kontroll och skapar chanser men vi saknar den sista lilla kvaliteten som gör att vi sätter bollen i mål. I andra halvlek är det ännu bättre då vi har ledningsmålet att gå på, samtidigt som vi skapar stora möjligheter att avgöra den här matchen, säger tränare Joakim Alexandersson.

Tändvätska för att besegra IFK Göteborg

Fler bollar ville inte in. Istället fick gästerna inkast som togs snabbt, ett inlägg och en touch senare kunde gästerna kvittera. En kvittering som visade sig bli matchens sista spark och lagen fick dela på varsin poäng.
– Det kändes nästan som vi kunde räknat in en seger, det är surt att släppa in en kvittering men prestationen är inte sämre för det. Givetvis hade det varit skönt med en seger, men vi får ladda om för att slå IFK Göteborg nästa vecka istället, avslutar Alexandersson.

Nästa match är just mot IFK Göteborg på bortaplan. Den matchen spelas 14 september klockan 14.00 på Lemmingsvallen.

IF Elfsborg – FC Linköping City 1–1 (1–0)

Mål: 1–0 Isaac Antonsson, 1–1 90′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Stefan Ceganjac, 5. Amer Jusic (K), 6. Isaac Antonsson, 7. Mohamed Adam, 8. Dennis Kjellberg, 10. Andrés Lindberg, 11. Daniel Ramadan, 12. Abdirahman Abdi, 14. Zakkar Alissa
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 13. Yamin Souayeh, 15. Cabdimudalib Farah, 16. Edon Goq, 17. Said Ali