En fin prestation i en tuff bortamatch räckte inte när Örgryte besegrade Elfsborg på söndagen.

IF Elfsborgs U17-trupp har gått som tåget sedan våren, prestation efter prestation har tagit starka och så även på söndagen. Gulsvart åkte till Hammarviken Arena i Göteborg där det skulle bli en seriefinal mellan ettan Elfsborg och tvåan Örgryte. Gästerna stod också för en fin insats, skapade mängder av chanser och hade bland annat fem frilägen, men bollen ville inte in denna söndag. Istället var det hemmalaget som egentligen skapade ett par chanser i matchen, och helt plötsligt stod det 2–0 till Örgryte.

Resultatet stod sig till slutsignal och trots en fin insats, bra prestation och mängder av chanser, var höstens första förlust ett faktum.
– Det här är faktiskt en av våra bästa matcher efter sommaren, ändå förlorar vi med två mål. Ibland vill bollen inte in och man vinner inte fotbollsmatcher på poäng utan på gjorda mål. Vi gör en stark insats mot ett bra Örgryte, där alla gör allt och ingen faller ur ramen. Det är en stentuff serie och nu får vi ladda om till nästa match mot Oddevold på bortaplan, säger tränare Tony Lundqvist.

Örgryte IS – IF Elfsborg 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 69′, 2–0 77′

Startelva: 30. Ludvig Målberg (mv), 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 13. Lukas Beischer, 16. Filip Persson, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 9. Stefan Ceganjac, 12. Dennis Kjellberg, 17. Zakkar Alissa, 19. Isaac Antonsson, 20. Abdirahman Abdi