Elfsborg tog en ny härlig seger på söndagen när GIF Sundsvall besegrades i Borås. 

Matcherna duggar tätt för U-truppen och denna gång var det match i slutspelet av P19 Allsvenskan som väntade under söndagen. GIF Sundsvall kom till Borås redan under lördagen och laddade upp för match runt lunchtid på söndagen. Ett Sundsvall som kämpat i inledningen med endast fyra poäng på sex matcher, men också ett taggat bortalag som ville ta sina första poäng på bortaplan.

Elfsborg å sin sida hade möjlighet att vid seger fortsatt vara i toppen av tabellen. Det sporrade, laget kom ut riktigt bra och presterade också en bra första halvlek. Musa M’Benga gjorde 1–0 innan kvarten var spelad och Jesper Sandberg Hesselgren satte 2–0 i 26′ minuten. Det såg ut som att hemmalaget skulle gå till pausvila med en tvåmålsledning, men ett bolltapp gav gästerna möjlighet att reducera, något de också tog tillvara på.
– Vi har bra kontroll i första halvlek och gör det bra, men sedan bjuder vi in Sundsvall lite när vi tappar boll på fel ställe. Fram till dess var det bra kontroll. Sedan pratar vi om att spela färdigt matchen, att försöka punktera den och skapar bra chanser för att göra det, men istället blir det lite stressat, säger tränare Tobias Linderoth.

Elfsborg tog tre nya poäng och gå därmed upp på 15 inspelade poäng på sju matcher. Nästa match i P19-slutspelet är mot AIK nästa helg på bortaplan, dessförinnan ska truppen till Halmstad på tisdag för match i U21-slutspelet.
– Vi får åka en del buss nästa vecka, men vi ska jobba vidare och fortsätta jobba för att få bra prestationer såväl individuellt som kollektivt, under 90 minuter, avslutar Linderoth.

IF Elfsborg – GIF Sundsvall 2–1 (2–1)

Mål:  1–0 Musa M’Benga 13′, 2–0 Jesper Sandberg Hesselgren 26′, 2–1 43′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman, 19. Musa M’Benga
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 11. Prince Isaac Kouame, 18. Jonathan Levinsson, 20. Makwan Sawsani