IF Elfsborg gästade Halmstad på tisdagseftermiddagen, den tredje sista matchen i U21 Allsvenskan innan serien summeras. 

Höstupplagan av U21 Allsvenskan Södra har nu börjat gå in på sin slutspurt. På tisdagen åkte IF Elfsborgs U-trupp till Halmstad för match mot HBK, vilket i sig mer eller mindre alltid är en tuff match att spela på bortaplan. Det var två jämna lag som ställdes mot varandra vars resultatrader var identiska med fem inspelade poäng var, på fyra matcher. Detta var tredje sista matchen där tabellen också var riktigt jämn, förutom Trelleborg som gjort ett miniryck som serieledare.

Detta var en match som också var spelmässigt jämn, en bra prestation av laget, men det var svårt att få in bollen. Elfsborg spelade bra, men efter en förlorad duell och en passning så tog hemmalaget ledningen.
– Det första målet vi släpper in är lite billigt, så enkelt ska det inte vara att göra mål på oss för då får vi svårt att vinna fotbollsmatcher. Spelmässigt gör vi det bra, men får inte in bollen, säger tränare Tobias Linderoth.

Bra prestation – sämre resultat

Elfsborg kom ut än bättre i andra halvlek och låg på för att kvittera. Flera lägen uppstod, men nollan var intakt. Gästerna tog över under en period i matchen och kände att en kvittering var nära, men istället kunde Halmstad ställa om och kontra – något som resulterade i 2–0.
– Vi tog över matchbilden i andra halvlek och skapar bra målchanser, men bollen går inte i mål och istället kan de öka ledningen när vi försöker trycka upp än mer. Vi måste gå för det, ha en balans i laget men man har ingen nytta av att ligga under. Prestationen i sig är bra, resultatet är mindre bra i dag. Samtidigt måste man säga att vi har ett mastigt matchprogram och det är många av de yngre killarna som verkligen har klivit fram. Vi får bra matcher i U-truppen och det ger bra möjligheter för framtiden, avslutar Tobias.

 

Halmstads BK – IF Elfsborg 2–0 (1–0)

Mål: 1–0, 2–0

Startelva: 31. Tim Rönning  (mv), 5. Oliver Zandén, 7. Kevin Holmén, 8. Tim Stålheden, 13. Eduart Iljazi, 16. Kevin Liimatainen, 18. Joel Wiktorsson, 25. Arian Kabashi, 26. Marokhy Ndione, 28. Filip Schyberg (K), 29. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 3. Gustav Broman, 6. Noah Söderberg, 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 12. Makwan Sawsani