Elfsborg tog en tung seger på bortaplan mot AIK, vilket bäddar för fortsatt topplacering. 

Slutspelet i P19 Allsvenskan rullade vidare och tog sig an den sjunde omgången när Elfsborg satte sig i bussen mot Stockholm. Elfsborg hade nio raka matcher utan förlust, varav tre i vårserien av P19 Allsvenskan. AIK var dock obesegrade i de första två hemmamatcherna i slutspelsserien, men mot Elfsborg skulle det ta stopp.

Gästerna, som hade en tidig bussresa upp till Stockholm, hade pratat om att ändå komma ut bra trots en lång resa. Och det var något man verkligen gjorde också. Redan i den andra minuten kunde Aleksandar Ceganjac göra 1–0 till Elfsborg, en drömöppning. Elfsborg gnuggade vidare och när Jesper Sandberg Hesselgren gjorde 2–0 i 19′ minuten fick gästerna medvind och arbetsro, ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek kunde AIK sedan äta sig in något i matchen i jakt på reducering, och laget kom också närmre när reduceringen sattes i 62′ minuten. Någon större panik eller oro infann sig aldrig hos gästerna, och när Aleksandar Ceganjac gjorde 3–1 med kvarten kvar att spela kunde Elfsborg kontrollera händelserna i slutskedet.

En tung seger och Elfsborg tog därmed tre nya poäng och tionde raka matchen utan förlust. Nästa match är mot Malmö FF i en riktig seriefinal där MFF ligger en poäng före med en match mindre spelad. Den spelas den 21 september klockan 14.00

 

AIK – IF Elfsborg 1–3 (0–2)

Mål: 0–1 Aleksandar Ceganjac 2′, 0–2 Jesper Sandberg Hesselgren 19′, 1–2 62′, 1–3 Aleksandar Ceganjac 76′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman  Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani