Matchens sista minut – då klev Besfort Zeneli fram och satte avgörande 1–0 i bortamatchen mot Oddevold. 

På ett höstligt Rimnersvallen i Uddevalla var det dags för IF Elfsborgs U17-match att ställas mot IK Oddevold. Hemmalaget kom senast från en tung hemmaförlust med 1–5 och var rejält sugna på att visa sig från en bättre sida. Elfsborg å sin sida, som också kom från en tvåmålsförlust mot Örgryte, var minst lika revanschsugna och villiga att hoppa upp på segertåget igen. Trots en spelmässigt bra prestation mot Örgryte fick Elfsborg se sig besegrade. Prestationen ville man nu ta med sig och omsätta till poäng.

Detta var tredje matchen lagen mellan där Elfsborg vunnit båda de tidigare mötena. 3–0 i Uddevalla blev 6–3 på Borås Arena i somras. Denna match skulle dock bli mer tajt och jämn mellan två kämpande lag på en stundtals ganska blåsig plan. Chanser skapades, men bollen ville inte in i mål. Till slut skulle dock Elfsborgs klass visa sig när Besfort Zeneli klev fram och satte in 1–0 i 89 minuten. Elfsborg kunde därmed inkassera tre ytterst härliga poäng vilket gör laget till serieledare, en poäng före Örgryte som dock har en match mindre spelad.

I denna serie handlar det om att inte komma på de två lägsta placeringarna, då det innebär degradering. Elfsborg har nu tio poäng ner till just Oddevold som innehar den näst sista placeringen, med fyra matcher kvar att spela. Nästa match är mot Lunds BK på Borås Arena 2 den 22 september klockan 14.00.

 

IK Oddevold – IF Elfsborg 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 Besfort Zeneli 89′

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 9. Kevin Strand, 12. Zakkar Alissa, 13. Lukas Beischer, 16. Filip Persson