På tisdagen spelades den sista U21-matchen i Borås för säsongen, en match som slutade med förlust.

Sista hemmamatchen i årets upplaga av U21 Allsvenskan Södra var inpräntat i kalendern då Falkenbergs FF kom till Borås Arena. Under höstliga förhållanden ställde Elfsborg upp ett förstärkt hemmalag från A-truppen, mot gästerna som var på en fjärdeplats inför matchen, en poäng före Elfsborg.

Första halvlek inleddes ganska jämnt, men Falkenberg tog ledningen efter tio minuter genom Edi Sylisufaj på ett drömskott rakt upp i krysset. Mellan skyfallen på Borås Arena kunde ändå Elfsborg ta tag i matchen, pressa på i jakten på kvittering och fick också ett bra övertag – men bollen ville inte in.
– Första halvlek är jämn, vi har mer boll men skapar väldigt lite målchanser. De tar ledningen på en riktigt bra prestation så det är inte så mycket att säga om det, säger tränare Tobias Linderoth.

Bollinnehav utan mål

I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg spela bra i jakten på kvittering, men istället kunde Falkenberg öka till 2–0 och strax därefter 3–0. Chansmässigt hade Elfsborg bra med chanser, men målnollan blev dessvärre intakt i seriens sista hemmamatch.
– Vi skapar mycket chanser, men vi får inte bjuda på misstag på de målen som vi släpper in. Tycker att vår offensiv är tillräckligt bra, men är besviken över att vi inte får ihop det bättre som helhet. Vi borde kunna göra ett bättre resultat i den här matchen. Att ha mycket bollinnehav utan att göra mål är ingen vits med, säger Linderoth.

Noterbart är att Elfsborgs nyförvärv Joseph Stanley Okumu gjorde sin första match i den gulsvarta tröjan.
– Tycker att han gör en bra match och visar upp en fin kvalitet, avslutar Linderoth.

Sista matchen i U21 Allsvenskan Södra är på bortaplan mot BK Häcken. Den matchen spelas den 8 oktober klockan 17.00

IF Elfsborg – Falkenbergs FF 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 12′, 0–2 63′, 0–3 65′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Joseph Stanley Okumu, 3. Oliver Zandén, 5. Gustav Henriksson, 7. Deniz Hümmet, 10. Simon Lundevall, 18. Simon Olsson, 23. Alex Dyer, 25. Arian Kabashi, 28. Filip Schyberg (K), 29. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 8. Tim Stålheden, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Aleksandar Ceganjac, 13. Eduart Iljazi, 16. Jesper Sandberg Hesselgren, 20. Makwan Sawsani