Spelare besökte bostadsområden tillsammans med AB Bostäder i Borås

Publicerad: 2019-09-19 17:19, Uppdaterad 2019-09-19 17:26

Inför matchen mot Malmö FF på söndag besökte spelarna Rami Kaib, Simon Olsson och Jesper Karlsson stadsdelarna Norrby, Hulta och Hässleholmen. Besöket är en del av IF Elfsborgs verksamhet där föreningen använder spelarna som förebilder för barn och unga.  

AB Bostäder är en viktig samarbetspartner till IF Elfsborg och det kommunala bostadsbolaget är en av flera matchvärdar mot Malmö FF. Genom matchvärdskapet får boende på olika områden i Borås möjlighet att få biljetter för att gå och se matchen mot MFF på arenan.

Kristian Wirfalk är marknadschef på AB Bostäder 
– AB Bostäder stöttar IF Elfsborg och många andra föreningar för att föreningsverksamhet är viktigt för barn och unga, oavsett bakgrund.  Föreningslivet bidrar med hälsa, gemenskap och en möjlighet att lära sig respektera varandra. Genom att fokusera på det positiva får  de unga en möjlighet att komma in i samhället. Vi stöttar också IF Elfsborg för att det är viktigt för Borås Stad med ett lag i den högsta serien, det skapar förebilder för de unga, något att inspireras av och att diskutera på arbetsplatsen. Elfsborg är med och bidrar till ett levande Borås.

Vedad Aganovic är projektledare för Framtid Tillsammans och arbetar dagligen med IF Elfsborgs verksamhet i samhället
–   AB Bostäder är sedan många år tillbaka en viktig samarbetspartner till IF Elfsborg och Vi Tillsammans. Vi samverkar inom en rad olika områden för att vara med och bidra till ett tryggare Borås. IF Elfsborg har under de senaste åren funnits dagligen på fem stadsdelar  i Borås genom Framtid Tillsammans, och då främst inom skolan och på fritidsgårdarna där vi nått många barn och ungdomar.

– Vi vet om hur viktigt det är att unga, speciellt på de mer utsatta stadsdelarna, tidigt får rätt förutsättningar och förebilder för att kunna göra kloka val i livet. Föreningslivet är tillsammans med skolan, bostadsbolag och andra aktörer en av pusselbitarna för skapa trygga och attraktiva bostadsområden. Vi försöker alltid att vara representerade på områdesdagar, skolbesök, turneringar och andra tillfällen där vi kan använda IF Elfsborgs varumärke och spelare som förebilder. Det ingår även i vår strategi att bjuda in ungdomar ifrån hela staden och låta Borås Arena vara en mötesplats för alla.

AB Bostäder är Borås största kommunala bostadsföretag och samtidigt ett av de äldsta i landet. Bolaget, som ägs av Borås Stad, har som uppgift att tillhandahålla ett rikt och varierat utbud av lägenheter i alla stadsdelar. Bolagets vision är att erbjuda det bästa boendet för boråsarna. Det bästa boendet för dig. Läs mer om AB Bostäder. 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer