En stabil match där två fasta situationer gav två tappade poäng – så kan man summera matchen mot Lunds BK på söndagen.

Elfsborg spelade senast en tuff bortamatch mot IK Oddevold med uddamålet, nu ville laget fortsätta vinna och starta en vinstsvit. Lunds BK å sin sida hade två vinster, två oavgjorda matcher och två förluster men kom också senast från en seger mot Oddevold, en match de vann med 5–1 på bortaplan. Då Elfsborg gått riktigt bra i serien kunde laget redan i denna match, med fyra matcher kvar, säkra topp-fem-placering vilket innebär fortsatt spel i P17 Allsvenskan kommande säsong.

Hemmalaget kom också ut riktigt fint, tog tag i matchen på ett bra sätt och uppträdde som ett topplag bör göra på sin hemmaplan. Utdelningen kom dock inte förrän mot slutet av första halvlek. Johannes Abdulahad satte 1–0 i 38′ minuten och på stopptid i första halvlek gjorde Filip Gustavsson 2–0. Ett fint resultat att ta med sig in i pausvilan.

Gästerna hade dock andra planer än att låta Elfsborg ta sin seger. De började jaga reduceringsmål och visade sig vara starka på fasta situationer. Nio minuter in i andra halvlek reducerade Lund, men Elfsborg såg sedan stabila ut och spelade på sin ledning. Men med tio minuter från slutet fick gästerna återigen en fast situation som nickades in, vilket innebar 2–2 och också slutresultatet.

Gulsvart ligger fortsatt tvåa i serien och ser riktigt stabila ut. Dock har laget någon mer match spelad än övriga, vilket gör att laget nu får matchvila från serien till den 13 oktober när Degerfors IF gästar Sjöbovallen i Borås.

IF Elfsborg – Lunds BK 2–2 (2–0)

Mål: 1–0 Johannes Abdulahad 38′, 2–0 Filip Gustavsson 45′, 2–1 54′, 2–2 80′

Startelva: 31. Max Helge (mv), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli (K), 11. Otto Vallentin, 12. Johannes Abdulahad, 13. Lukas Beischer, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Arvid Skantz, 9. Dennis Kjellberg, 14. Filip Persson, 16. Arbnor Shabani, 19. Amer Jusic