IF Elfsborg tog en mycket stark seger under onsdagskvällen borta mot BK Häcken. Jesper Karlsson tryckte in en frispark, Sivert Heltne Nilsen gjorde mål på nick – och allra längst bak stod Tim Rönning säkert i målet.

Efter förlusten hemma mot Malmö senast var IF Elfsborg under onsdagen ute efter revansch när man gästade BK Häcken. Ett BK Häcken som inför matchen låg på plats fem, och hade vid seger fått toppkänning.

Det var gästande Elfsborg, för kvällen iklädda i rött, som skulle ta ledningen i matchen. I den 19:e minuten slog Jesper Karlsson till på frispark och fick till en hejdundrande träff. Skottet var visserligen inte helt otagbart, men likväl ett härligt ledningsmål för IFE.

En dryg kvart senare tilldömdes hemmalaget en straff. Ahmed Yasin var på språng framåt och revs ned av Alejandro Portillo i straffområdet. Samme Yasin tog även hand om straffen och placerade säkert in den i det högra hörnet.

Tim Rönning, som vaktade Elfsborgs kasse, skulle komma att bli en huvudperson den här kvällen. Så även i avslutningen av den första halvleken. Bland annat hade Viktor Lundberg ett gyllene läge i offensivt straffområde, men Rönning kunde sträcka ut rejält och avvärja skottet.

I den andra halvlekens inledning tryckte Elfsborg på framåt och skapade drygt åtta minuter in en dubbelchans. Först var det Rami Kaib som dundrade framåt och gick på skott. Skottet räddades och returen gick sedan till Simon Lundevall, som i sin tur spelade tillbaka till Kaib. Den sistnämnda gick för inlägg och där inne i straffområdet mötte Jesper Karlsson perfekt med pannan. Men den här gången stod Peter Abrahamsson i vägen för Karlsson.

Men bara minuten senare skulle Jesper Karlsson få jubla, då han slog högerhörnan som Sivert Heltne Nilsen nickade in till 2–1 för Elfsborg.

Häcken gick hårt för en kvittering under den resterande delen av matchen. Men som tidigare nämnt; det här var Tim Rönnings kväll. Han stod i vägen för det randiga hemmalaget flera gånger om och såg till att alla tre poäng följde med hem till Borås denna onsdagskväll.

Härligt!

På söndag väntar ny match för Di Gule. Då kommer AIK på besök på Borås Arena – hoppas vi ses då!

BK Häcken–IF Elfsborg 1–2 (1–1)

Målen: 0–1 Jesper Karlsson (19), 1–1 Ahmed Yasin (35, straff), 1–2 Sivert Heltne Nilsen (55)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Simon Strand, Gustav Henriksson, Alejandro Portillo, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen, Robert Gojani (77), Simon Lundevall (65)–Per Frick (74)

Ersättare: Camil Altun, Joseph Okumu, Alex Dyer, Stefan Ishizaki (77), Samuel Holmén, Jonathan Levi (65), Deniz Hümmet (74)

Varningar, IFE: Alejandro Portillo (34), Robert Gojani (60), Simon Strand (72), Tim Rönning (80)