En tidig straff blev avgörande när Elfsborg förlorade mot Brommapojkarna.

SM-slutspelet i P19 Allsvenskan består av en rejält dramatisk toppstrid där IF Elfsborg i högsta grad är med i kampen om SM-guldet. U-truppen tog bussen till Stockholm för bortamatch mot IF Brommapojkarna, ett lag som mer eller mindre var tvungna att vinna mot Elfsborg för att få häng på andraplatsen. Men det blev en tung bortamatch i dubbel bemärkelse.

Redan i den nionde minuten kom bollen in i Elfsborgs straffområde, en boll som tog på en hand och domaren valde att blåsa straff. Brommapojkarna tog chansen och ledningen, något som också blev matchens enda mål.
– Spelmässigt är det en jämn match men den avgörs på den tidiga straffen. Vi har ganska bra lägen och borde gjort några mål i matchen. Vi kom i ett läge där vi behövde jaga och skapade tre stora chanser, men även de hade några bra chanser. Det var en helt okej prestation men alla kom inte upp i nivå, men som lag är det okej. Oavgjort hade varit ett mer rättvist resultat känns det som, säger tränare Tobias Linderoth.

Elfsborg är på andraplats i serien, en poäng bakom Malmö FF som ännu inte spelat matchen i denna omgång. Tre matcher återstår och det kommer bli en kamp ända in i slutet. På onsdag väntar också UEFA Youth League när FC Midtjylland gästar Borås Arena i det första av två möten.
– Det blir en fight in i det sista och det gäller att göra sitt jobb. Nu får vi ladda inför onsdagens match och försöka få till en bra prestation där, avslutar Linderoth.

IF Brommapojkarna – IF Elfsborg 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 9′ (straff)

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 16. Kevin Liimatainen, 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani