Under onsdagskvällen var det dags för IF Elfsborg U19-lag att sparka igång höstens äventyr i UEFA Youth League. Danska FC Midtjylland stod för motståndet i en något en kylslagen kväll på Borås Arena.

FC Midtjylland startade matchen starkast när motståndarlaget intensivt pressade Elfsborgs försvarslinje, flera gånger under de tio inledande minuterna. Elfsborgs försvar var intakt och visade prov på god vilja när man lugnt och noggrant höll undan bortalaget från ett tidigt ledningsmål.

Men i matchens fjärde hörna kom ledningsmålet. FC Midtjyllands A. Simsir skruvade elegant in bollen i den bortre stolpen. Efter bortalagets ledningsmål förändrades matchbilden något. Ett högt pressande och hårt jobbande Elfsborg tryckte på rejält och letade efter ett kvitteringsmål. Ett långskott från Sandberg räddades på fingertopparna av bortalagets målvakt.
Men Midtjyllands fina spets kom väl till hands när man strax innan paus utökade sin ledning efter ett kliniskt avslut. 0-2 i halvtid.

I den andra halvleken inledde båda lagen starkt. Elfsborg lyckades hålla emot bortalagets snabba passningsspel och kunde komma till en hel del farliga kontringslägen.

Med kvarten in på den andra halvleken växlade Elfsborg upp rejält. Och Elfsborgs uppväxling skulle tillslut få utdelning. Iljazi fick chansen strax innanför straffområdet då han utanför straffområdet kraftfullt pangade in reduceringsmålet. Elfsborg fortsatte att kämpa för ett kvitteringsmål men tiden var knapp och matchen slutade 1-2.

-Vi gör en bra prestation. Lite besviken på de billiga målen i den första halvleken. Sedan i andra halvleken tycker jag att det är vi som har spelet och skapar flest chanser. De får någon omställningschans på grund utav att vi trycker på, annars tycker jag att vi gör en mycket bra match trots att vi kanske skulle gjort något mer mål på de chanser vi skapade, säger Tobias Linderoth

Returen spelas i Herning i Danmark den 23 oktober.
-Det är en hel match kvar att spela och vi är bara halvvägs i det här mötet och vi känner att vi har en bra chans i returen, avslutar Linderoth

Startelvan:

Gustav Broman 5. Oliver Zandén 6. Kevin Holmén 7. Noah Söderberg 8. Tim Stålheden (lagkapten) 9. Musa Mbenga 10. Jesper Sandberg Hesselgren 11. Kevin Limatainen 13. Eduart Iljazi 17. Viktor Widell 31. Sebastian Jonsson

Ersättare: 30. Max Helge 2. Rasmus Swahn 12. Jonathan Levinsson 16. Arvid Skantz 18. Mattias Mannerstål 19. Filip Gustafsson 20. Otto Vallentin