Under årsstämman i mars 2019 togs det historiska beslutet om att IF Elfsborg ska starta ett damlag till säsongen 2020. Styrelsen föreslog föreningsstämman besluta att IF Elfsborgs damlag ska gå in i division fyra med sikte på att avancera i seriesystemet. Med en gedigen utredning som grund har vi nu möjligheten att bygga upp föreningens damverksamhet från grunden, skapa en historia och förhoppningsvis tillsammans klättra i divisionerna.

Under dagens informationsträff presenterades det historiska ledarteamet där Joakim Carlsson blir IF Elfsborgs huvudtränare. Carlsson har en gedigen tränarbakgrund och erfarenhet från Allsvenskan och Dalsjöfors GOIF, Sjömarkens IF, IFK Örby och senaste Camp Elfsborgs flickakademi. – Otroligt intressant. Man har sett vilket grundligt arbete IF Elfsborg har gjort. Vi går in i division fyra med höga ambitioner och vi kommer att agera och arbeta professionellt för att klättra i divisionerna, säger Joakim Carlsson.

IF Elfsborg Ledarteam, Damlag
Joakim Carlsson, Huvudtränare
Sara Jardving, Assisterande tränare och spelare
Linda Westberg, Assisterande tränare och spelare
Sandra Bjurteg, Målvaktstränare och spelare
Claes Mattsson, Lagledare
Roger Bergström, Lagledare

_________

-I över 115 år har vår förening skapat drömmar, engagemang och minnen för hundratusentals människor. Nu tar vi nästa steg genom vår långsiktiga satsning på ett damlag som går in i seriespel våren 2020 med ambitioner att avancera i seriesystemet. Vi vill ge alla fotbollsintresserade tjejer i vår region hopp och framtidstro genom en satsning som genomsyrar vad IF Elfsborgs devis Vi Tillsammans står för, säger Klubbchef Stefan Andreasson,

_____________

”Vi gläds åt att IF Elfsborg beslutat att göra en unik satsning på damelitfotboll, det är ett viktigt nästa steg för föreningen och är helt i linje med vår syn på jämställdhet. Vi vill också passa på att önska damerna ett stort lycka till.” Johnny Eriksson, HR- och sponsringsansvarig för Ellos Group.

”Att IF Elfsborg nu tar steget och startar damfotboll är inte bara roligt och viktigt för alla tjejer i vår byggd. Det betyder också mycket för vår stad och vårt näringsliv i Sjuhärad. IF Elfsborg blir en förening som på riktigt välkomnar alla.” Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande i Borås (S).

”För oss på Borås Tidning är tillgänglighet för alla oavsett tex kön en förutsättning när vi sponsrar föreningar och evenemang, därför är detta steg som IF Elfsborg tar oerhört viktigt för vårt fortsatta samarbete.” Catrin Ljung, Marknadschef Borås Tidning

”Det känns bra att höra att Elfsborg har haft stor nytta av utredningen som vi gjorde. I utredningen framkom det tydligt att det var viktigt att alla runt Elfsborg förväntade sig att satsningen skulle vara genuin och seriös. Med den satsning som Elfsborg nu presenterar så känns det som att de lever upp till det”,

”Utredningen visade också att alla intervjuade intressegrupper runt Elfsborg ville att damfotbollen skulle vara en naturlig del av hela föreningen och att så mycket som möjligt av befintlig organisation skulle användas även av damerna. Det verkar som Elfsborg ordentligt tagit fasta på det. Lyckas de med att få dam- och herrverksamheten väl integrerade med varandra kan Elfsborg skapa någonting. Ola Jodal, Västra Götalands Idrottsförbund.