Drömmen om SM-guld lever i allra högsta grad – ett titelrace som avgörs nästa helg!

Elfsborgs U-trupp tog sig till Växjö och Värendsvallen på lördagseftermiddagen i den näst sista omgången i SM-slutspelet av P19 Allsvenskan 2019. Då Elfsborg besegrade IFK Göteborg i förra omgången ville laget prestera så bra som möjligt för att fortsatt ha chansen till SM-guld. Seriesegraren efter 13 spelade omgångar kan också titulera sig Svenska Mästare 2019, men då var seger mot Öster ett måste.

Gulsvart mötte ett kämpande Öster som ville visa att de kunde bättre än vad tabellen visade. Det var också hemmalaget som tog ledningen efter 20 minuter, en ledning som Elfsborg åt i kapp före halvtidsvilan genom Prince Isaac Kouame i 37′ minuten. I paus var siffrorna 1–1 men Elfsborg kände vittring på mer och en inställning med målsättning guld. I den andra halvleken sedan trummade gulsvart på och efter dryga timman spelad tog laget också ledningen genom Musa M’Benga. Knappt tio minuter senare ökade Aleksander Ceganjac till 3–1. Slutet blev ändå något mer dramatiskt då Elfsborg fick en man utvisad efter två gula kort. På stopptid kunde Öster reducera, men närmre än så kom de inte.

Elfsborg har nu 27 poäng (+8 i målskillnad) efter tolv spelade matcher, vilket ger en förstaplats i skrivandets stund. Dock möts andraplacerade Malmö FF (25 poäng och +27 i målskillnad) och tredjeplacerade IF Brommapojkarna (23 poäng och +7 i målskillnad) den 15 oktober och det är först då omgång tolv blir komplett. Gulsvart ställs nästa lördag mot IFK Norrköping på Borås Arena klockan 14.00 och förutsättningarna för SM-guldracet får vi återkomma med beroende på ovanstående match.

Östers IF – IF Elfsborg 2–3 ( 1–1)

Mål: 1–0 20′, 1–1 Prince Isaac Kouame 37′, 1–2 Musa M’Benga 62′, 1–3 Aleksandar Ceganjac 72′, 2–3 90′

Startelva: 30. Camil Altun  (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Filip Gustafsson, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman, 19. Musa M’Benga
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 10. Otto Vallentin, 16. Kevin Liimatainen, 18. Jonathan Levinsson, 20. Makwan Sawsani