Det blev återigen en målrik tillställning när IF Elfsborg ställdes mot Degerfors IF på söndagen. 

I P17-serien har nu Elfsborg spelat sin näst sista hemmamatch i höstserien av P17 Allsvenskan Södra. För motståndet stod Degerfors IF, ett lag som allt som oftast betytt målrikt matcher. I vårens hemmamöte blev det 4–4 för att sedan följas upp av en gulsvart seger med 9–0 på bortaplan i slutet av augusti. Nu var det dags för returmötet i höstserien mot ett motstånd som efter tio matcher inte tagit en enda poäng.

Elfsborg rullade igång och tog kommando i matchen, men det dröjde till halvtimman var spelad innan ledningsmålet kom genom Theo Lind. När sedan Arbnor Shabani gjorde 2–0 strax före halvtidsvilan kändes det som en ganska betryggande ledning. Degerfors skulle dock bjuda på motstånd och trots att chanser fanns uteblev målproduktionen för båda lagen nästan hela andra halvlek. I slutet kunde dock inte Degerfors stå emot längre, Endrit Kuttlovci gjorde 3–0 i 84′ minten och sedan kom 4–0 genom Teodor Svensson på stopptid.

Gulsvart har därmed en fortsatt andraplats, men har också lite andrum ner till tredjeplatsen där Örebro SK ligger, fem poäng bakom Elfsborg. Två matcher återstår och näst på tur är just Örebro SK på bortaplan nästkommande helg.

 

IF Elfsborg – Degerfors IF 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 Theo Lind 29′, 2–0 Arbnor Shabani 41′, 3–0 Endrit Kuttlovci 84′, 4–0 Teodor Svensson 90′

Startelva: 30. Ludvig Målberg (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 11. Otto Vallentin, 12. Johannes Abdulahad, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson, 20. Arbnor Shabani,
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 9. Otto Gustafsson, 10. Abdirahman Abdi, 13. Lukas Beischer, 16. Filip Persson